5 Λόγοι Για Να Δεις Cobra Kai

Οι δύο πρώτες σεζόν του Cobra Kai κυκλοφόρησαν στο Netflix τον Αύγουστο του 2020 και ειλικρινά, ήταν ότι καλύτερο συνέβη στους φαν του Karate Kid.

Η σειρά ξεκίνησε να παίζεται αρχικά στο Youtube Premium και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην πλατφόρμα του Netflix. Τέλος Δεκεμβρίου διατέθηκαν και τα νέα επεισόδια της 3ης σεζόν της σειράς.

Official Cobra Kai Trailer - The Karate Kid saga continues

Το Cobra Kai ξεπέρασε τις προσδοκίες και μας χάρισε μια συνέχεια στην ιστορία του αυθεντικού Karate Kid, που δεν θα μπορούσαμε να την είχαμε προβλέψει. Το Cobra Kai είναι πολύ περισσότερο από μια απλή συνέχεια των ταινιών Karate Kid, είναι….

1. Νοσταλγία…

Παρόλο που οριακά πρόλαβα την δεκαετία του ’80, οι ταινίες Karate Kid έχουν σημαδέψει την παιδική μου ηλικία. Σήμερα, βλέποντας τη συνέχεια των εικονικών χαρακτήρων του Daniel και του Johnny, λαμβάνω δυνατές δόσεις νοσταλγίας σε κάθε επεισόδιο. Ο Daniel LaRusso και ο Johnny Lawrence, είναι τώρα μεσήλικες και ας πούμε ότι η ζωή τους δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ο αγαπημένος μας Μister Miyagi απουσιάζει από τη σειρά (πέθανε το 2005), αλλά με τον τρόπο του, «παίζει» στη σειρά. Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Ralph Macchio (Daniel LaRusso) είπε ότι ένιωσε πολύ συγκινημένος επειδή ο Pat Morita (Kesuke Miyagi), ο σκηνοθέτης John Avildsen και ο παραγωγός Jerry Weintraub, των ταινιών Karate Kid δεν ήταν πλέον μαζί τους.

2. Νέοι Χαρακτήρες

Η εξέλιξη των πρωταγωνιστών Daniel και Johnny καθώς και η εισαγωγή νέων χαρακτήρων έδωσαν μια ανάσα ανανέωσης στη σειρά. Παρόλο που οι οπαδοί της αρχικής τριλογίας παρακολουθούν τη σειρά για το πρωτότυπο καστ, πιθανότατα δεν περίμεναν την εξέλιξη που δόθηκε από τους δημιουργούς, για τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Το πάθος τους για το Karate μεταδίδεται στη νεότερη γενιά και οι δυνατότητες ανάπτυξης των χαρακτήρων είναι ατελείωτες.

3. Είναι εθιστικό

Ναι, μόλις ξεκινήσετε, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Η μορφή της σειράς παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό, καθώς κάθε σεζόν έχει μόνο 10 επεισόδια περίπου 30 λεπτών. Είναι ιδανική για binge watching! Κάθε επεισόδιο τελείωνει σε ένα cliffhanger που σε κάνει να θέλεις να δεις περισσότερο.

4. Αποφεύγει στερεοτυπικούς χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες του Cobra Kai είναι τόσο καλογραμμένοι, τόσο ρεαλιστικά περίπλοκοι που δεν μπορείς να διαλέξεις τον αγαπημένο σου. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ των τριών κύριων εφήβων, μπορείτε σίγουρα να είστε #teammiguel για ένα επεισόδιο και για το επόμενο #teamrobby. Δεν θα σας πω περισσότερα…Το ίδιο ισχύει για τους μεγάλους, είτε πρόκειται για τον Johnny είτε για τον Daniel…η σχέση τους με το καράτε είναι τόσο διαφορετική, οι αναμνήσεις του παρελθόντος τελείως διαφορετικές, που σε κάνει να αναρωτιέσαι, ποιος ήταν ο «καλός» και ποιος ο «κακός».

5. Σκηνές Δράσης

Θα μάθετε ότι η «ισορροπία» είναι το κύριο συστατικό σε αυτήν την σειρά όσο και στο «Miyagi-Do Karate». Οι δημιουργοί Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg και Josh Heald κατάφεραν πραγματικά να εξισορροπήσουν το πάθος και τη δράση. Υπάρχει μια καλή ποσότητα ρομάντζου (μεταξύ των χαρακτήρων αλλά και του πάθους τους για καράτε), αλλά, οι σκηνές δράσης του Cobra Kai είναι εκπληκτικές! Η σειρά είναι γεμάτη βία, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Πρόκειται για μια σειρά δράσης με αρκετή δόση κωμωδίας (ειδικά χάρη στον Johnny και την «αγάπη» του για τις νέες τεχνολογίες…).

Το Cobra Kai είναι ωμό, αληθινό και διασκεδαστικό!