Για ποια πράγματα δεν αξίζει να χαλάς λεφτά στην φοιτητική σου ζωή

Όλοι οι φοιτητές χαλάμε τα λεφτά που μας στέλνουν οι γονείς μας χωρίς να το σκεφτόμαστε και ιδιαίτερα, αφού είμαστε λέμε νέοι και μικροί ακόμη, οπότε ας χαρούμε λίγο παραπάνω, τώρα που μπορούμε και δεν έχουμε ακόμη υποχρεώσεις με οικογένεια και διάφορα άλλα πράγματα «των μεγάλων».

για ποια πράγματα δεν αξίζει να χαλάς λεφτά στη φοιτητική ζωή

Βέβαια εννοείται ότι πολλοί μα πολλοί φοιτητές εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους,για να είναι πιο ανεξάρτητοι ή γιατί δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους γονείς τους. Και πολύ καλά κάνουν εννοείται. Όμως παρατηρώ είτε μιλάμε για δικά μας λεφτά, είτε των γονιών μας, είμαστε αρκετά σπάταλοι στα φοιτητικά μας χρόνια. Ας δούμε όμως στην παρακάτω λίστα που ξοδεύουμε χωρίς λόγο,ενώ μπορούμε να κάνουμε αποταμίευση.

1. Το φαγητό που παραγγείλουμε

Άπειρες φορές ο κάθε φοιτητής έχει βαρεθεί να μαγειρέψει ή απλά έχει μόνο μακαρόνια και υλικά για τοστ σπίτι του, που πάντα κάθε μέρα σχεδόν θ παραγγείλει. Σουβλάκια, πίτσα, κρέπες είναι μερικές μόνο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε junk food! Έτσι φεύγουν τα λεφτά γρήγορα χωρίς να το καταλάβει.

2. Το γυμναστήριο

Γιατί να πας γυμναστήριο όταν το budget σου είναι περιορισμένο, ενώ μπορείς άνετα ή ν γραφτείς δωρεάν στο γυμναστήριο της σχολής σου, ή να πηγαίνεις για τρέξιμο ή άλλο σπορ μαζί με τους φίλους σου, όπως για μπάσκετ ή ποδόσφαιρο ή βόλεϋ.

3. Το αυτοκίνητο

Σίγουρα αν έχεις αμάξι συμφέρει κάποιες φορές να κινείσαι με αυτό, αλλά τα έξοδα βενζίνης ή διοδίων σου τρώνε λεφτά. Όσο είσαι φοιτητής εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις που έχεις στα μέσα κι όχι μόνο.

4. Τα ποτά

Το ξέρω πως σαν φοιτητής και εσύ θα βγαίνεις σχεδόν κάθε μέρα για καφέ ή ποτό. Όμως με το να ξοδεύεις πολλά σε ποτά, ενώ θα μπορούσες πιστεύω το ίδιο να διασκεδάσεις και με μια μπύρα, σου μειώνει το μηνιαίο budget σου, και πάλι θα μείνεις ταπί και ψύχραιμος στο τέλος του μήνα.

5. Μικροπράγματα από το σούπερ μάρκετ

Πας σούπερ μάρκετ με λίστα ή και χωρίς, και ότι δεις σε μπισκότα, δημητριακά, πατατάκια, αναψυκτικά θα το αγοράσεις, θα το βάλεις στο ντουλάπι σου και θα το ξεχάσεις εκεί μετά.

6.Το ταξί

Επειδή πολλές φορές βαριέσαι να γυρίσεις με τα πόδια από το κοντινό μετρό, ή έχασες το τελευταίο δρομολόγιο για λίγο, θα πάρεις ταξί. Επίσης ένα έξοδο, που το κάνουμε πολύ συχνά, χωρίς να υπάρχει πάντα λόγος και για αυτό ακριβώς, όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη, τσιγκουνεύομαστε τότε να πάρουμε ταξί!