Φάκελος σπουδές: Ποιοι συμφοιτητές σου θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου στο πανεπιστήμιο;

Τώρα λοιπόν που έχεις μπροστά σου, τουλάχιστον 4 χρόνια για σπουδές, δεν θα ήταν καλύτερα για σένα, αν κάποιοι συμφοιτητές σου, που θα γίνουν λογικά και φίλοι σου, σε βοήθαγαν και έκαναν πιο εύκολη τη ζωή σου στο πανεπιστήμιο;

ποιοι συμφοιτητές θα σου κάνουν εύκολη τη ζωή

Είμαι σίγουρη πως ξέρεις και συ, ότι στις μέρες μας κάποια πράγματα γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα, αν έχεις τους κατάλληλους γνωστούς να σε βοηθήσουν, έστω και λίγο.

Και όταν μιλάω για “εύκολη” ζωή, δεν αναφέρομαι μόνο σε ότι αφορά τις σημειώσεις και τις εξεταστικές, αλλά την γενικότερη φοιτητική ζωή, που αν την ζήσεις στο έπακρο θα την θυμάσαι για πάντα.

Ποιοι λοιπόν είναι αυτοί, οι τύποι συμφοιτητών που καλό θα είναι να γνωρίσεις;

Ο συνετός φοιτητής

Μπορεί να μην είναι ο φοιτητής που ντε και καλά με μια φορά που θα πηγαίνει στην εξεταστική ενός μαθήματος, θα ξεμπερδεύει με αυτό ή εκείνος που θα έχει τις καλύτερες σημειώσεις.  Απλά ένας συνετός φοιτητής που έχει μια καλή παρουσία στα μαθήματα και δεν είναι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι, θα κάνει καλό και σε σένα, αφού μπορεί να σε παρακινήσει και να ασχολείσαι και συ περισσότερο με τη σχολή.

Ο κοινωνικός φοιτητής

Συνήθως είναι εκείνο το άτομο που τον ξέρουν όλοι στη σχολή, είναι γνωστός και στα social media, ασχολείται με τα κοινωνικά θέματα της σχολής αλλά έχει άποψη και για τα πολιτικά, χαιρετάει τους καθηγητές και γενικά όλοι έχουν έναν καλό λόγο για αυτόν. Θα σε σώσει πολλές φορές όταν θα νιώθεις ότι πελαγώνεις με κάποιο θέμα του πανεπιστημίου.

Ο δραστήριος φοιτητής

Μοιάζει πολύ με τον προηγούμενο τύπο, μόνο που έχοντας στην παρέα σου ένα δραστήριο άτομο δεν θα πλήξεις λογικά ποτέ. Θα κανονίζετε για καφέ, για βόλτες, για ταξίδια, και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.