5 Λόγοι που αγαπάμε ακόμη το Sex and the City!

To Sex and the City είναι μια γυναικεία κυρίως σειρά θα λέγαμε, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι το 2004.

γιατί αγαπάμε το sex and the city

Το HBO είναι το κανάλι μέσα από το οποίο μεταδιδόταν και η επιτυχία που σημείωσε ήταν σίγουρα μεγάλη.

Δημιουργός της σειράς ήταν ο Ντάρεν Σταρ, ενώ σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Μάικλ Πάτρικ Κινγκ.

Στην σειρά βλέπουμε τέσσερις γυναίκες, την Κάρι, την Μιράντα, την Σαμάνθα και την Σάρλοτ γύρω στην ηλικία των 30-35, που όλες ζούνε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει κυρίως η Κάρι Μπράντσο, όπου είναι δημοσιογράφος και γράφει την ομώνυμη στήλη, όπως ο τίτλος της σειράς «Sex and the City» και είναι επίσης η αφηγήτρια μας. Η Μιράντα Χομπς είναι δικηγόρος, εργάζεται πολύ σκληρά και είναι μια δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα. Η Σαμάνθα Τζόουνς εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις και πραγματικά λατρεύει το σεξ και τους άντρες. Τέλος η Σάρλοτ Γιορκ δουλεύει σε μια γκαλερί ως υπεύθυνη των έργων τέχνης, έχει πλούσια οικογένεια και είναι ρομαντική αλλά και με κάποιες πιο παραδοσιακές αρχές για τις σχέσεις με το άλλο φύλο.

Παρακολουθούμε λοιπόν στα επεισόδια τις σχέσεις των τεσσάρων αυτών φίλων με τους άντρες, τις ανησυχίες τους, τα «θέλω» και τους στόχους που έχουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους . Βλέπουμε επίσης πώς σκέφτεται μια γυναίκα αλλά και ένας άντρας ανάλογα με την δεκαετία που διανύει, τον ρόλο της δουλειάς και των χρημάτων και πόσο σημαντικό είναι εν τέλει το σεξ στις ανθρώπινες και ερωτικές σχέσεις. Βασικά αυτό είναι και το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των Κάρι, Σαμάνθα, Σάρλοτ και Μιράντα στο στέκι τους αλλά και στα διάφορα μπαρ όπου μαζεύονται για να απολαύσουν και το αγαπημένο τους ποτό, το cosmopolitan.

Βέβαια μην παραλείψουμε και τους άλλους κύριους χαρακτήρες της σειράς, που είναι: ο Mr Big, που βγαίνει με την Κάρι, ο Στιβ που τα έχει με την Μιράντα και ο Στάνφορντ ο γκέι φίλος της Κάρι. Κατά την εξέλιξη των επεισοδίων εμφανίζονται και άλλες σχέσεις των τεσσάρων φίλων μας.

Γιατί όμως, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, υπάρχουν ακόμη fans, που την παρακολουθούν με ενδιαφέρον και έχουν μάθει απ’έξω μέχρι και τους διαλόγους και τις ατάκες των ηθοποιών;

1.Αν και μιλάμε για την δεκαετία του 1990, είναι μια σύγχρονη σειρά, με ανθρώπους «του τώρα», που έχουν τα άγχη τα δικά μας, ζούνε σε γρήγορους ρυθμούς σε μια (πολύ) μεγάλη πόλη και μπορεί πολύ εύκολα να ταυτιστεί κάποια γυναίκα ειδικά, με κάποια από τις πρωταγωνίστριες.

2.Το κεντρικό θέμα όπως ήδη είπαμε είναι το σεξ, όπου εννοείται μας απασχολεί όλους, είναι θέμα συζήτησης στις γυναικείες παρέες, αλλά και στις αντρικές και είναι all time classic!

3.Αν είσαι άντρας μπορεί να σου αρέσει και εσένα η σειρά αυτή, καθώς μπορείς να μάθεις πολλά για την γυναικεία ψυχολογία, μυστικά που θα σε βοηθήσουν με τις σχέσεις σου.

4.Επίσης θέμα της σειράς είναι και η αγάπη των τεσσάρων φίλων με την μόδα, και ειδικά της Κάρι με τα ακριβά και όμορφα παπούτσια. Δηλαδή ένας ακόμη λόγος να ταυτιστείς. Παίρνεις και ιδέες για τις δικές σου εμφανίσεις.

5.Έχει πολύ χιούμορ, οι διάλογοι και οι σκηνές είναι αρκετά ρεαλιστικές και μπορεί να νιώσεις ότι είσαι εκεί και το ζεις εσύ όλο αυτό, που βλέπεις στην οθόνη σου.