5 Συμβουλές Αυτο-Φροντίδας Για Φοιτητές Την Περίοδο Του Lockdown

Βετεράνοι πλεον στα εθνικά lockdowns και τις σχετικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και γενικότερων μετακινήσεων, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε συμβουλές αυτο-φροντίδας για φοιτητές που θα βοηθήσουν να χαλαρώσουμε και να διατηρήσουμε την ενεργητικότητά μας (όση έχει απομείνει).

συμβουλές αυτοφροντίδας για φοιτητές στο Lockdown

1. Κάντε διάλειμμα από το Ιντερνετ.

Όλοι μας χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του COVID-19 και είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά μας. Η τεχνολογία μας δίνει την ευκαιρία να αποσυνδεθούμε από (μια συχνά τρομακτική) πραγματικότητα και να μοιραστούμε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μας με άλλους.

Κι εσείς φοιτητές, εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι η ζωή σας περιστρέφεται συνεχώς γύρω από τα social media και τις διαδικτυακές ασχολίες, είναι καιρός για ένα διάλειμμα. Αυτό το διάλειμμα δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο σε διάρκεια, μόνο μία ή δύο ώρες την ημέρα μακριά από την τεχνολογία μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος και να χαλαρώσετε.

2. Βγείτε για ένα μικρό περίπατο για καθαρό αέρα

Είτε πρόκειται για το άνοιγμα του παραθύρου είτε για έναν γρήγορο περίπατο, η λήψη φρέσκου αέρα θα βοηθήσει στην παραγωγικότητα και θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος αυξάνοντας την πρόσληψη οξυγόνου. Μόνο δέκα λεπτά έξω μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να σας δώσει μια εντελώς φρέσκια ματιά.

3. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης

Κατά τη διάρκεια του COVID-19, η ρουτίνα και τα επίπεδα άγχους σας μπορεί να έχουν αλλάξει. Ίσως να πίνετε περισσότερο καφέ ή / και αλκοόλ από πριν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καφεΐνη μπορεί να μας αφυδατώσει, καθώς και να αυξήσει τον καρδιακό μας ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ένα πλήθος προβλημάτων.

Δεν λέμε ότι πρέπει να τα κόψετε εντελώς. Η απλή επίγνωση της πρόσληψής σας σε αλκοόλ και καφεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να τα καταναλώνετε με μέτρο και να παραμένετε υγιείς.

4. Κρατήστε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας

Όσο οι νύχτες παραμένουν ατελείωτες και ο καιρός γίνεται πιο κρύος, πολλοί από εμάς θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε νοσταλγία για το σπίτι και την οικογένειά μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι ζωτικής σημασίας να συνδέεστε τακτικά με φίλους και συγγενείς. Φοιτητές…πραγματοποιήστε εικονικές συναντήσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας, φιλοξενήστε έναν διαδικτυακό μαραθώνιο ταινιών ή απλώς καλέστε τους στο τηλέφωνο.

5. Διαβάστε ένα βιβλίο ή ασκηθείτε!

Κανείς δεν περιμένει να διαβάσετε το Έγκλημα και Τιμωρία στο lockdown (εκτός αν εσέις το επιλέξετε!). Ξεκινήστε ένα βιβλίο με βάση την αγαπημένη σας ταινία. Ρωτήστε φίλους για προτάσεις. Ρίξτε μια ματιά στα τρέχοντα best-seller. Η ανάγνωση δεν χρειάζεται να είναι μια εξαναγκαστική δουλειά, μπορεί να είναι εξαιρετικά χαλαρωτική και αποτελεί μια εξαιρετική μορφή απόδρασης.

Αν πάλι δεν είστε οπαδοί της ανάγνωσης βιβλίων, βγείτε για τρέξιμο στο πάρκο της γειτονιάς σας ή πάρτε το ποδήλατό σας για μια μκρή βόλτα! Ακόμα και τις μέρες που πραγματικά δεν θέλετε να το κουνήσετε από το σπίτι, αξίζει να αναγκάσετε τον εαυτό σας για έναν σύντομο περίπατο 10 λεπτών πριν ξεκινήσετε τη μελέτη.