Instagram maniac! Γιατί θέλουμε να ποστάρουμε συνέχεια;

Ας το παραδεχτούμε όλοι μας πια , το Instagram είναι η νέα μανία της εποχής μας. Έχουμε ξεχάσει εντελώς το Twitter και το Facebook το βλέπω να αργοπεθαίνει. Το μόνο που όσο περνάει περνάει ο καιρός ανεβαίνει η απήχηση του είναι το Instagram.

μανία instagram

Ενώ είχε ξεκινήσει ως ένα απλό ας το πούμε μέσο να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες που θες στο ίντερνετ, τώρα έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Έχει γεμίσει με influencer , όλοι μετράνε τους followers τους και σχεδόν όλοι θέλουν να ανεβάζουν κάθε μέρα φωτογραφίες,να μαζεύουν likes, ή αλλιώς καρδούλες και ανταλλάζουν μηνύματά. Επίσης τα φίλτρα που έχει πλέον η εφαρμογή κάνει τις εικόνες να δείχνουν καλύτερες, ακόμη κι αν κάποιος δεν πέτυχε την τέλεια λήψη.

Όμως που οφείλεται όλη αυτή η μανία καταβάθος;

Μάλλον οι πιο πολλοί από τους ανθρώπους, και θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα,γιατί υπάρχουν μέρες η αλήθεια είναι που το παρακάνω, θέλουμε να δούμε μέσω της φωτογραφίας που θα ανεβάσουμε τι απήχηση έχει κάτι που στα δικά μας μάτια άρεσε πολύ. Τι γνώμη όμως έχουν και οι φίλοι μας;

Επίσης όσο αφορά τις φωτογραφίες που είμαστε εμείς οι ίδιοι, στις selfie δηλαδή και μη, εκεί μάλλον και λόγω της γενικότερης τρέλας της εποχής που υπάρχει, θέλουμε να δείξουμε πόσο ωραία περνάμε. Όμως μπορεί πρώτον να μην είναι τα πράγματα όπως εμείς τα παρουσιάζουμε και δεύτερον επειδή πολύ απλά βαριόμαστε πρέπει με κάτι να απασχοληθούμε!

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε παρατηρήσει όσοι ασχολείστε ενεργά με το Instagram, είναι οι “μόδες” που κατά διαστήματα δημιουργεί. Για παράδειγμα την κλασσική πλέον φωτογραφία των “ζευγαριών”, που φαίνεται η κοπέλα με την πλάτη της γυρισμένη στον φακό να “οδηγεί” τον σύντροφό της. Επίσης σχεδόν όλος ο γυναικείος πληθυσμός του Instagram “ανεβάζει” τα πόδια του σε χιλιάδες story, και από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Τέλος θεωρώ ότι ένας λόγος που το κοινωνικό μέσο αυτό έχει προκαλέσει πάταγο, είναι η θεωρία που αντιπροσωπεύει ότι: ” μια εικόνα, χίλιες λέξεις”. Στο Instagram θα δεις και θα μάθεις για μια είδηση, μέσα από μεγάλα και γνωστά sites ειδήσεων, εύκολα, γρήγορα και απλά με τη ” δύναμη” της εικόνας και του βίντεο.Έτσι δεν θα χρειαστεί να διαβάσεις ένα τεράστιο άρθρο! Ιδανική λύση δηλαδή για την σύγχρονη εποχή στην οποία ζούμε και που χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς στην καθημερινή μας ζωή.