Εσάς πόσο υγιής είναι η σχέση σας;;

Οι υγιείς σχέσεις αναδεικνύουν τoν καλύτερo εαυτό σας και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Μια υγιής σχέση δεν σημαίνει «τέλεια» σχέση, και κανείς δεν είναι «τέλειος» 100%.

πόσο υγιής είναι η σχέση σας

Οι υγιείς σχέσεις δηλώνονται ως «υγιείς» όταν υπάρχει καλή επικοινωνία. Ένα επιπλέον σημαντικό κομμάτι μιας τέτοιας σχέσης, είναι η αγάπη προς τον εαυτό μας. Παρακάτω έχουμε συλλέξει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που υποδηλώνουν μια υγιή σχέση.

Άνετος ρυθμός

Η σχέση κινείται με το δικό της ρυθμό που κάνει το κάθε άτομο που συμμετέχει σε αυτή, να αισθάνεται άνετα. Είναι φυσιολογικό να θέλεις να περνάς πολύ χρόνο με κάποιον, ειδικά τον πρώτο καιρό, αλλά είναι σημαντικό να είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα αναφορικά με τον ρυθμό της σχέσης σας. Σε μια υγιή σχέση, δεν πρέπει ούτε να πιέζετε καταστάσεις ούτε να βιάζεστε.

Εμπιστοσύνη

Εμπιστοσύνη ότι ο σύντροφός σας δεν θα κάνει τίποτα για να σας βλάψει ή να καταστρέψει τη σχέση σας. Σε μια υγιή σχέση, η εμπιστοσύνη έρχεται εύκολα και δεν χρειάζεται να αμφισβητείτε τις προθέσεις του άλλου ατόμου.

Ειλικρίνεια

Μπορείτε να είστε ειλικρινείς χωρίς να φοβάστε πως θα ανταποκριθεί ο σύντροφός σας. Σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να αισθάνεστε ότι μπορείτε να μοιραστείτε την πλήρη αλήθεια για τη ζωή και τα συναισθήματά σας. Δεν θα χρειαστεί να κρατήσετε μυστικά.

Ανεξαρτησία

Έχετε χώρο για να είστε ο εαυτός σας εκτός της σχέσης σας. Ο σύντροφός σας πρέπει να υποστηρίζει τα χόμπι και τις σχέσεις σας με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας. Δεν χρειάζεται ο σύντροφος σας να γνωρίζει ή να συμμετέχει σε κάθε μέρος της ζωής σας. Το να έχεις ανεξαρτησία σημαίνει να είσαι ελεύθερος και την ίδια ανεξαρτησία οφείλεις να την δίνεις και στον άλλο.

Ισότητα

Η σχέση είναι ισορροπημένη όταν όλοι καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια. Δεν πρέπει να αφήνετε τις προτιμήσεις και τις απόψεις του ενός να κυριαρχούν και αντ ‘αυτού, πρέπει να ακούτε ο ένας τον άλλον και να κάνετε συμβιβασμούς όταν δεν θέλετε το ίδιο πράγμα. Οι ανάγκες, οι επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά σας είναι εξίσου σημαντικά με αυτές του άλλου ατόμου. Μερικές φορές μπορεί να βάλετε περισσότερα (χρήματα, χρόνο, συναισθηματική επένδυση) από τον σύντροφό σας και το αντίστροφο, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα δίκαιο και ίσο.

Καλοσύνη

Φροντίζετε να παρέχετε άνεση και υποστήριξη ο ένας στον άλλο. Σε μια υγιή σχέση, ο σύντροφός σας, θα κάνει πράγματα που ξέρει ότι θα σας κάνει ευτυχισμένους. Η ευγένεια πρέπει να είναι αμφίδρομη – δίνεται και επιστρέφεται στη σχέση σας.

Διασκέδαση

Σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί και να χαλαρώνετε παρέα. Μια υγιής σχέση πρέπει να είναι εύκολη και να σας κάνει ευτυχισμένους. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να γελάσετε μαζί – η σχέση δεν «μειώνει» τη διάθεσή σας αλλά σας ανανεώνει. Καμία σχέση δεν είναι διασκεδαστική 100% του χρόνου, αλλά οι καλές στιγμές πρέπει σίγουρα να ξεπερνούν τις κακές.