Peaky Blinders! 4 λόγοι για να δεις την σειρά!

Η Βρετανική σειρά Peaky Blinders έχει αγαπηθεί από πάρα πολύ κόσμο και με το δίκιο της! Πρόκειται για μια παραγωγή του BBC, καλά οργανωμένη με εξαιρετικά σκηνικά, πολύ ωραία μουσική και ένα καστ ηθοποιών, ένας κι ένας. 

λόγοι για να δεις το peaky blinders

Μέσα από τα επεισόδια της μεταφερόμαστε στο Μπέρμιγχαμ στην εποχή μετά το τέλος του Α’ παγκοσμίου πολέμου. Βλέπουμε λοιπόν μια συμμορία, τους Peaky Blinders, που είναι η οικογένεια Σέλμπι. Αρχηγός ο Τόμας Σέλμπι, οι οποίοι λύνουν και δένουν σε όλη την κοινωνία εκεί. Βλέπουμε πως κατακτάνε συνέχεια νέους τομείς, από τον τζόγο και τον ιππόδρομο μέχρι και την πολιτική, πολύ πιθανόν.  

Σεζόν με σεζόν θα δούμε ανατροπές, θανάτους, εχθρούς αλλά και πολλούς φίλους της οικογένειας, παιδιά, έρωτες, πάθη, γαμους, παρανομίες, φυλακή και αλκοόλ.   Γιατί λοιπόν να δεις αυτή την σειρά , αν δεν το έχεις ήδη κάνει;  

1. Για τον πρωταγωνιστή

Ο Τόμας Σέλμπι είναι δικαίως το πρώτο όνομα σε αυτή τη σειρά, που πραγματικά κλέβει τις παραστάσεις. Είναι σαν ο ηθοποιός, ο Ιρλανδός  Κίλιαν Μέρφι να είναι όντως ο Τόμας, αφού όλη η ιστορία στηρίζεται πάνω του, αλλά και ο ίδιος την υποστηρίζει πάρα πολύ ρεαλιστικά. Βλέπουμε έναν άντρα που γυρίζει από τον πόλεμο, που σαφώς τον έχει επηρεάσει μέσα του, αλλά πάνω από όλα έχει την οικογένεια του και πώς θα τους φροντίσει και προστατέψει καλύτερα. Ο Τόμας είναι κι ο λόγος εξάλλου που η συμμορία των Σέλμπι θα καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά ως την κορυφή.  

2. Η ιστορία της σειράς βασίζεται και σε αληθινά γεγονότα

Σύμφωνα με τον δημιουργό τον Στίβεν Νάιτ, το σενάριο είναι εμπνευσμένο και από αληθινά γεγονότα της τότε εποχής. Η  Αγγλία μετά τον πόλεμο ζούσε μια εποχή συνεχών αλλαγών και είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες. Βρισκόταν επίσης υπό τον φόβο για επανάσταση από τους κομμουνιστές. Η οικογένεια των Σέλμπι, μια εγκληματική οργάνωση στην ουσία είχε την εμπιστοσύνη των κατοίκων, γεγονός που λειτουργούσε υπέρ τους. Υπήρχε δηλαδή όντως αυτή η οικογένεια, αλλά η σειρά δεν έχει μόνο αληθινά γεγονότα που συνέβησαν τότε.

3. Η  Θεία Πόλι

Μπορεί τότε να έκαναν κουμάντο στην τοπική κοινωνία οι άντρες, και μέσα στις οικογένειας να ήταν «οι αρχηγοί του σπιτιού», όμως υπήρχαν και δυναμικές γυναίκες που έκαναν θα λέγαμε την «βρώμικη» δουλειά και χωρίς αυτές δεν θα πετύχαιναν τίποτα μόνο οι άντρες. Μια τέτοια γυναίκα είναι και η θεία Πόλι, η κατά κόσμο Έλεν Μακρόρι που τους κρατάει όλους καλά με τα μυστικά τους που γνωρίζει και μπορεί να κινεί σε μεγάλο βαθμό τα νήματα.  

4.  Ο Άλφι Σόλομονς

Άλλος ένας ήρωας που σίγουρα θα σε κερδίσει, ο κατά κόσμον εξαιρετικός και πολύ ωραίος άντρας, ο Τόμ Χάρντι που υποδύεται τον αρχηγό μιας συμμορίας Εβραίων, η οποία δρα στο Λονδίνο. Δεν θα αποκαλύψουμε ποια θα είναι η σχέση του με την συμμορία των Peaky Blinders, αλλά πιστεύω θα σου αρέσει ότι δεις να συμβαίνει στα επεισόδια που εμφανίζεται.