Γιατί είναι καλό να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο στην σχέση μας!

Εμείς οι άνθρωποι θέλεις γιατί έχουμε στην φύση μας τον εγωισμό ή γιατί παιρνάμε κάποιες φορές τον καλό άντρα ή την καλή γυναίκα για πιόνια μας, τείνουμε να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα μετά από λίγο καιρό στη σχέση μας.

μη θεωρείς τίποτα δεδομένο στη σχέση

Όμως έρχεται σε αυτή την περίπτωση κάποια στιγμή που η ζωή θα μας φέρει κάποιο γεγονός, το οποίο θα ταράξει τα νερά και θα αναρωτηθούμε όσο αφορά τον δεδομένο αυτόν άνθρωπο που είμαστε μαζί του «ωπ! Τι γίνεται εδώ»;

Καλό λοιπόν είναι γενικά να μην έχουμε τίποτα δεδομένο με την αρνητική έννοια πάντα και να μην επαναπαυόμαστε, επειδή ο άλλος ή η άλλη που έχουμε σχέση είναι στοργικός και δοτικός μαζί μας. Όμως τότε είναι που στην ουσία μπορεί να χάσουμε το παιχνίδι αυτό, γιατί η ίδια η ζωή δεν μένει στάσιμη, αλλά τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν , άλλες φορές προς το καλύτερο κι άλλες φορές προς το χειρότερο.

Έτσι λοιπόν πολλές φορές αλλάζουν και οι σχέσεις και οι ίδιοι οι άνθρωποι, είτε μόνο ο ένας από τους δύο, είτε και οι δύο. Στην πρώτη περίπτωση ο άλλος κάποιες φορές μένει πίσω μη μπορώντας να ακολουθήσει. Και πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, πως ίσως να μην μπορούμε πάντα να εμποδίσουμε τις αλλαγές που θα έρθουν. Για παράδειγμα βρίσκει το αγόρι ή το κορίτσι μας δουλειά σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό. Εκεί εσύ τι κάνεις όμως, ακολουθείς ή όχι; Αλλάζεις την δική σου ζωή για τον άλλον ή την άλλην;

Βέβαια το καλύτερο, ώστε να μπορείς να είσαι και πιο ήρεμος μπροστά στις αλλαγές της ζωής σου, είναι το να μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο, ξεκινώντας από τον ίδιο σου τον εαυτό. Έτσι ούτε το αγόρι σου ή την κοπέλα σου θα έχεις δεδομένη, ούτε βέβαια την σχέση σας.

Είναι σημαντικό να δείχνεις στον σύντροφό σου τόσο την αγάπη σου, αλλά και τον σεβασμό προς εκείνον. Επίσης να του δείχνεις με την συμπεριφορά και τις πράξεις σου κάθε μέρα ότι τον ευχαριστείς που είναι δίπλα σου και ότι τον θες στη ζωή σου. Να μην ξεχνάς επίσης τους λόγους για τους οποίους επέλεξες αυτόν τον άνθρωπο για σύντροφό σου.

Όλα αυτά θα σε κάνουν να τον εκτιμάς συνέχεια, να μην τον έχεις δεδομένο και να μη θες να τον χάσεις από την ζωή σου. Όταν δεν θα τον έχεις δεδομένο θα προσπαθείς πιο πολύ για την σχέση σας, δεν θα βαριέσαι και αυτές τις ενέργειες σου θα τις αντιλαμβάνετε και ο άλλος, όπου με την σειρά του θα θέλει και θα του βγαίνει να κάνει τα ίδια προς εσένα.

Έτσι θα υπάρχει στη σχέση σας με τον καιρό πιο δυνατά συναισθήματα, περισσότερη οικειότητα και δεν θα τα παρατάει κανείς από τους δύο με την πρώτη δυσκολία ή στον πρώτο καυγά.