Πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20 για να μην έχεις απωθημένα μετά!

Όσο σπουδάζεις, ζεις μια χαλαρή ζωή γενικά, χωρίς ευθύνες όπως μια οικογένεια, έχεις στο μυαλό σου ότι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου και έτσι αφήνεις να περνάνε στιγμές χωρίς να σκέφτεσαι το μέλλον.

πράγματα που πρέπει να κάνεις στα 20

Το μότο : “Ότι μπορείς να κάνεις σήμερα, μη το αφήνεις για αύριο”, είναι κάτι που σπάνια θα το εφαρμόσει κανείς.

Ας δούμε όμως ποια πράγματα καλό είναι να τα κάνεις στη δεκαετία των 20.

1.Να μάθεις να πιστεύεις στον εαυτό σου

Αν δεν σε αγαπήσεις εσύ πρώτα, αν δεν σε προσέξεις δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Ο εαυτός σου θα είναι ο καλύτερος σου φίλος σε όλη σου τη ζωή και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Ακόμη κι όταν νιώθεις ότι δεν έχεις τίποτα, αυτός θα είναι εκεί για σένα. Μάθε λοιπόν να πιστεύεις σε σένα.

2.Να μάθεις να λες κάποιες φορές “όχι”.

Όσο και να θέλουμε δεν γίνεται μέσα σε 24ωρες που έχει μια μέρα να τα προλάβουμε όλα. Αν λέμε λοιπόν σε όλους, σε όσα μας ζητάνε μονίμως “ναι”, δεν θα έχουμε ποτέ χρόνο για μας, και επίσης από τα 10 θ τάγματα που θα πάμε να κάνουμε τα μισά και παραπάνω δεν θα είναι σωστά. Δεν γίνεται δηλαδή, να γίνεις χίλια κομμάτια και να τους ικανοποιήσεις όλους.

3.Ένα ταξίδι χωρίς παρέα

Είμαι σίγουρη πως και μόνο στην ιδέα να πας σε ένα άγνωστο μέρος χωρίς παρέα, μάλλον τρομάζεις λίγο! Είναι λογικό να νιώθεις έτσι, αλλά πίστεψέ με θα είναι μια εμπειρία ζωής, που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις εκτός από ένα νέο μέρος, τον ίδιο σου τον εαυτό και να βρεις τις ισορροπίες και τα όρια σου.

4.Ζήσε έντονα τον κάθε έρωτα!

Στις ηλικίες μεταξύ 20 και 30 θα γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους και θα κάνεις σχέση μαζί τους ή και όχι βέβαια. Σημασία όμως έχει να ζήσεις έντονα κάθε έρωτα, κάθε απογοήτευση, κάθε πάθος. Θα πληγώσεις και θα πληγωθείς, θα πέσεις και θα ξανασηκωθείς. Αλλά προσπάθησε να ζήσεις χωρίς απωθημένα, χωρίς φόβους και άσε τη ζωή να σε πάει εκεί που σε πάει, γιατί ξέρει πάντα τι κάνει! Εμπιστεύσου την.

5.Μην δίνεις σημασία στα λόγια των άλλων

Ότι κι αν κάνεις στη ζωή σου, οποιαδήποτε επιλογή πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα σε κρίνει και θα βρει κάτι αρνητικό να πει. Οπότε κάνε εσύ αυτό που θες,αυτό που θεωρείς καλύτερο για σένα και μην υπολογίζεις την γνώμη του κόσμου. Και όσο αφορά τους φίλους σου και τους γονείς σου, άκουσε τη γνώμη τους, αλλά στο τέλος να θυμάσαι η επιλογή είναι δική σου!