Ένα φιλί αλλιώτικο από τα άλλα…

Τι είδους μαγεία κρύβεται πίσω από το πρώτο φιλί; πόσο μεγάλη διάσταση έχει λάβει η φαντασίωση πριν πραγματικά ενσαρκωθεί; αποτελεί το πρώτο φιλί μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής;;

πρώτο φιλί

Το φιλί δεν είναι μόνο μια κίνηση και η ένωση δυο ερωτευμένων ανθρώπων μιας στιγμής. Επειδή δεν αναφερόμαστε στα περιστασιακά πρώτα φιλιά που οδηγούν σε one night stands ή σε αυτά που ανταλλάζουν οι friends with benefits, το πρώτο φιλί με τον άνθρωπο που γουστάρεις συμβολίζει πολλά περισσότερα. Είναι η αρχή για μια σύμπραξη όπου και οι δυο εμπλεκόμενοι θέλουν να συμπεριλάβουν τον άλλον άνθρωπο στην καθημερινότητα τους, να του εμπιστευτούν τους πιο κρυφούς τους φόβους και ανασφάλειες, να του ανοίξουν την καρδιά τους και να αφεθούν στη ζέστη αγκαλιά του.

Όλα αυτά ξεκινάνε τη στιγμή που ένας από τους δυο, θα βρει το θάρρος και θα κάνει την πρώτη κίνηση. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η κίνηση….;; πόσες αναβολές μπορεί να έχει πάρει πριν πραγματοποιηθεί….;; δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνεις αν ο άλλος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα σου… (Μη ξεχνάμε και τη περιβόητη μάστιγα του friend zone…).

Σε αυτό το σημείο κρύβεται η μαγεία του πρώτου φιλιού. Όλες οι ανασφάλειες παραμερίζονται, όλοι οι φόβοι και οι αμφιβολίες πετάνε μακριά και ο χρόνος παγώνει σε αυτή τη στιγμή. Είναι η στιγμή που το εγώ αρχίζει να γίνεται εμείς, η στιγμή που η μοναξιά το σκάει από το παράθυρο, η στιγμή που θα γίνει ανάμνηση και θα ανακαλείται δημιουργώντας ένα χαμόγελο στα χείλη.

Ορμητικό και παθιασμένο, διστακτικό και ερευνητικό, ξαφνικό εκεί που δεν το περιμένεις ή έπειτα από μια μεγάλη παύση με έντονα βλέμματα, το πρώτο φιλί είναι απολαυστικό και αποτελεί μια από τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Αφεθείτε στη μαγεία του!