Άγχος για την σχολή; Πώς θα ξεμπερδέψεις με τα μαθήματα!

Συμβαίνει σε πάρα πολλούς φοιτητές, ειδικά σε όσους βρίσκονται σε μεγάλη έτη, ή είναι επί πτυχίο, να αγχώνονται για τη σχολή και τα μαθήματα που βλέπουν ότι έχουν ακόμη για να πάρουν πτυχίο.

άγχος για σχολή μαθήματα

Το άγχος αυτό μεγαλώνει μετά το τέλος μιας εξεταστικής, όταν διαπιστώνεις πόσα μαθήματα έδωσες και πόσα τελικά πέρασες. Και ειδικά όταν ακούς τους συμφοιτητές σου να λένε ότι οσονούπω θα σταματήσουν τη σχολή, αφού ξεμπερδεύουν πια και με τα τελευταία μαθήματα.

Εδώ λοιπόν θα σου πούμε πώς θα σταματήσει αυτό το άγχος και πιθανόν το σφίξιμο στο στήθος και πώς βέβαια θα ξεμπερδέψεις με τη σχολή.

Καταρχάς λοιπόν σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Μπορεί όντως να είσαι για παράδειγμα επί πτυχίο και να έχεις μείνει πίσω, αλλά η σύγκριση που κάνεις με άλλα παιδιά στο έτος σου, μόνο σε αρνητικά αποτελέσματα θα σε οδηγήσει.

Κάτσε και αναλογίσου τι έφταιξε σε σένα προσωπικά και δεν έχεις περάσει τα μαθήματα που ήθελες μέχρι στιγμής. Τι σε κράτησε πίσω, γιατί δεν πήγαινες στην σχολή, αν δεν δούλευες, ή αν παρακολουθούσες κανονικά τι έφταιξε εν τέλει και κόπηκες.

Αφού βρεις την αιτία ” του κακού” ξεκίνα δυναμικά και χωρίς να χάνεις μάθημα, το νέο εξάμηνο. Βρες που δεν το έχεις και τόσο, κάνε ιδιαίτερα αν χρειαστεί, ή ζήτα από κάποιο συμφοιτητή σου να διαβάζετε μαζί.

Επίσης άρχισε από τώρα να διαβάζεις κάθε μέρα έστω κι απο λίγο, ένα – ένα μάθημα, για να μην τα αφήσεις για ακόμη μια φορά, για τελευταία στιγμή.

Τέλος έχε στο νου σου, ότι αν αφιερώσεις ένα χρόνο στη σχολή, με ουσιαστικό διάβασμα και παρακολούθηση θα εχεις διώξει ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων, αν όχι όλα.