7 Tips που θα σας κάνουν expert στις αναζητήσεις σας στο Google

Όλοι μας, λίγο πολύ, ξέρουμε να χρησιμοποιούμε το Google για να βρούμε διάφορες πληροφορίες. Από στίχους τραγουδιών έως ειδήσεις, μόδα, αθλητικά κτλ. Πόσοι όμως από εμάς μπορούμε να αναζητήσουμε κάτι και να το βρούμε εύκολα και γρήγορα;

tips gia na gineis expert sth google

Στο σημερινό άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε 7 απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους που θα μεγιστοποιήσουν τις ικανότητές σας στις αναζητήσεις που κάνετε στο Google.

  1. Εισαγωγικά ( “” ) : Χρησιμοποιείστε τα εισαγωγικά όταν ψάχνετε μια συγκεκριμένη λέξη ή σύνολο λέξεων. Επίσης, είναι πολύ χρήσιμα σε αναζήτηση αποφθεγμάτων και στίχων τραγουδιών.

Παράδειγμα: “Cogito ergo sum”.

  1. Παύλα ( – ) : Βάλτε παύλα μπροστά από μια λέξη που θέλετε να εξαιρεθεί από την αναζήτησή σας.

Παράδειγμα: jaguar -animal

  1. Κυματοειδής γραμμή ( ~ ) : Χρησιμοποιείστε την κυματοειδή γραμμή πριν από έναν όρο για να συμπεριλάβετε στην αναζήτηση και τα συνώνυμα αυτού του όρου.

Παράδειγμα: Christmas ~desserts

  1. Αναζήτηση σε site ( site: ) : Χρησιμοποιείστε το site: για να αναζητήσετε μέσα σε ένα συγκεκριμένο site.

Παράδειγμα: site:youthspot.eu

  1. Αναζήτηση σε σύνδεσμο ( link: ) : Χρησιμοποιείστε το link: για να αναζητήσετε sites που συνδέονται με τη διεύθυνση url που έχετε εισάγει.

Παράδειγμα: link:creattica.com

  1. Δύο τελίτσες ( .. ) : Εισάγετε τις δυο τελίτσες ανάμεσα σε δύο αριθμούς για να ορίσετε το εύρος τιμών, χρονολογιών κτλ, που σας ενδιαφέρει να αναζητήσετε.

Παράδειγμα: wars in Greece 1800..1900

  1. Συγγενικά site ( related: ) : Χρησιμοποιείστε το related: για να βρείτε συγγενικά site με αυτό που ορίζετε στην αναζήτησή σας.

Παράδειγμα: related:youtube.com