18 χρονών: Τι περιμένουμε να κάνουμε όταν ενηλικιωθούμε;

Όλοι οι έφηβοι, αγόρια και κορίτσια, ανυπομονούν να κλείσουν τα 18 και να γίνουν ανεξάρτητοι κατά κάποιο τρόπο.

Εκεί την στιγμή της ενηλικίωσης, νιώθεις ότι σου ανήκει όλος ο κόσμος, ότι έχεις μόνο εσύ την ευθύνη του εαυτού σου κι ας μένεις ακόμη με τους γονείς σου.

στόχοι ενηλικίωση

Μάλιστα αυτή η αίσθηση της ελευθερίας γίνεται ακόμη πιο μεγάλη, αν περάσεις σε ξένη πόλη και μείνεις μόνος σου. Όσο λοιπόν πλησιάζει ένα παιδί στα 18 του, θέτει και κάποιους μικρούς ή και μεγάλους στόχους, από πράγματα που θέλει να κάνει.

Ποια είναι αυτά όμως;

1.Τι θα σπουδάσουμε. Όλα μας σχεδόν τα χρόνια στο σχολείο, τα περνάμε με αυτή την σκέψη. Φτιάχνουμε εικόνες για το πως θα είμαστε μεγάλοι, τι επάγγελμα θα κάνουμε και όσο πλησιάζουμε στο τέλος του Λυκείου, ανυπομονούμε πιο πολύ να πάμε σε μια σχολή και να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας.

2.Πολλά ξενύχτια. Όταν θα γίνεις επιτέλους 18,και θα είσαι πιο ανεξάρτητος, οι γονείς σου δεν θα μπορούν να σε ελέγχουν το ίδιο και δεν θα έχεις σχολείο κάθε μέρα, θες να βγαίνεις πολύ, να πίνεις, να χορεύεις και να γυρνάς το πρωί στο σπίτι.

3.Η λατρεία σου, η ταχύτητα. Θες να οδηγήσεις, να πάρεις δίπλωμα και να βγεις στο δρόμο να πατήσεις λίγο το γκάζι. Να αισθανθείς πως είναι λίγο η ελευθερία. Αν πάρεις νέος δίπλωμα και έχεις βέβαια και αυτοκίνητο νιώθεις λίγο ανώτερος από τους υπόλοιπους. Βέβαια χρειάζεται μετρό και να προσέχεις πάντα!

4.Ερωτικές εμπειρίες. Στα 18 σου θες να γνωρίσεις κόσμο, να ερωτευτείς και να σε ερωτευτούν, να κάνεις ίσως μια σχέση(ανάλογα τον άνθρωπο), να κάνεις σεξ και γενικά να ζήσεις πράγματα, που θα τα θυμάσαι μετά και δεν θα έχεις μεγαλώνοντας απωθημένα.

5.Θες τον χώρο σου. Όταν γίνεσαι 18 και όσο θα μεγαλώνεις θες να έχεις τον δικό σου χώρο, που δεν θα σε ενοχλεί κανένας και θα είσαι μόνο εσύ και κανένας άλλος. Αν δεν μένεις ακόμη μόνος σου, σίγουρα θα θες το δωμάτιο σου ή έστω μια μικρή γωνίτσα στο σπίτι να αράζεις και να χαλαρωνεις.

Πάντως όπως και να έχει η περίοδος που γίνεσαι 18,ειναι μοναδική και πρέπει ο καθένας να τη ζήσει στο έπακρο και όπως εκείνος μόνο θέλει. Απλά κοιτάξτε παιδιά μη βιάζεστε να μεγάλωσετε πριν την ώρα σας, γιατί μετά θα θέλετε να γίνετε πάλι παιδιά!