Ταινίες για να δεις στου Αγίου Βαλεντίνου

Μπήκαμε στον Φεβρουάριο, οπότε όπως καταλαβαίνεις πλησιάζουμε στην ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων και της αγάπης γενικότερα, την ημέρα δηλαδή του Αγίου Βαλεντίνου. 

Κάποιοι από μας που είμαστε σε σχέση, την γιορτάζουμε, αφού την θεωρούμε μια παραπάνω αφορμή για την αγάπη μας και βέβαια είναι και κάποιοι άλλοι που είναι κατά και δεν το θεωρούν φυσικά κάτι το φοβερό. Κανονικά βέβαια θα σου πω πως πιστεύω ότι αν είσαι ερωτευμένος και αγαπάς τον άνθρωπο σου κάθε μέρα το γιορτάζεις.

Ας πούμε λοιπόν ότι θέλεις με το ταίρι σου να κάνεις κάτι το διαφορετικό στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όμως δεν θες να τρέχετε έξω σε μαγαζιά που σίγουρα θα είναι γεμάτα από κόσμο και θα γίνεται χαμός, αφού εκείνη η ημέρα είναι μια εμπορική γιορτή στην ουσία. Οπότε αν δεν θέλετε να πάτε κάπου για φαγητό ή ποτό, αλλά να μείνετε στο σπίτι σας, ιδού πώς θα τα περάσετε εξίσου όμορφα και ρομαντικά και μη σου πω και πιο ωραία από ότι αν βγαίνατε.

Φτιάχνετε καταρχάς ένα δείπνο, μαγειρεύετε και μαζί και ανάβετε βέβαια μερικά κεράκια για να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μετά μπορείτε να δείτε και μια ρομαντική ταινία, ιδανική για τον Άγιο Βαλεντίνο, που βέβαια μπορεί να την δει και κάποιος που είναι χωρίς σχέση!

PS I love you

Από τις αγαπημένες μου ταινίες σε αυτή τη λίστα, αλλά και όχι μόνο. Μια ρομαντική ταινία με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο και κούκλο  Gerard Butler που μας δείχνει ότι η αληθινή αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ. Στην ταινία ο πρωταγωνιστής μας δυστυχώς έχει πεθάνει και έτσι αφήνει μόνη της την γυναίκα του, την  Hilary Swank. Σιγά σιγά της έρχονται κάποια γράμματα από τον σύζυγό της, που της τα έγραψε προφανώς όσο ζούσε, και σκοπό του ήταν να την βοηθήσει να ξεπεράσει τον πόνο της απώλειας του. Κάθε του γράμμα τελειώνει με τον τίτλο της ταινίας, δηλαδή “PS I love you”.

The notebook

Μια επίσης πολύ γνωστή ταινία για τον ρομαντισμό της και την ιστορία αγάπης που μας διηγείται. Μέσα από τα εμπόδια που περνάνε οι πρωταγωνιστές, που χάνονται για πολλά χρόνια ο καθένας στη δική του ζωή και πορεία και που ξανασμίγουν αργότερα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Βλέπουμε μετά ότι εκείνη χάνει την μνήμη της από Αλτσχάιμερ και εκείνος που φυσικά την αγαπά είναι δίπλα της. 

Pretty woman

Μια ρομαντική κομεντί είναι ιδανική για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Βλέπουμε ην αγαπημένη μας Τζούλια Ρόμπερτς να υποδύεται μια ιερόδουλη, που όμως θα συναντήσει τον πρίγκιπα της , ο οποίος την βγάζει από αυτόν τον άσχημο κόσμο,την ερωτεύεται για αυτό που είναι και την σώζει τελικά. Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι όπως πάντα εκρηκτική!

Αν

Μια ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που πραγματικά εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό.  Μας δείχνει μια ιστορία αγάπης και από τις δύο πλευρές της. Δηλαδή τι συμβαίνει όταν ένας άντρας γνωρίζει μια γυναίκα που του αλλάζει τη ζωή κι ζει δίπλα της και τι συνέβη αν τελικά δεν την πρόσεχε ποτέ του.