5 Λόγοι Γιατί Οι Γάτες Είναι Το Πιο Κουλ Κατοικίδιο!

Οι γάτες και οι σκύλοι είναι τα κατ’εξοχήν αγαπημένα κατοικίδια και επιλέγονται από άπειρο κόσμο ανά την υφήλιο. Η διαμάχη ανάμεσα στο ποιο ζωάκι είναι το καλύτερο για το σπίτι, κρατάει χρόνια.

λόγοι γιατί οι γάτες είναι το πιο κουλ κατοικίδιο

Ευτυχώς και τα δύο αυτά αγαπημένα μας είδη έχουν πολλούς υποστηρικτές και έχουν βρει οικογένειες που τα αγαπούν και τα φροντίζουν. Στο παρόν άρθρο μας, θα εκθέσουμε 5 βασικούς λόγους γιατί οι γάτες είναι το πιο κουλ κατοικίδιο!

1.Είναι αυτοκαθαριζόμενες.

Οι γάτες περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους καλλωπίζοντας το τρίχωμά τους, οπότε σπάνια χρειάζονται μπάνιο από τον χιούμαν τους. Σε σύγκριση με τα σκυλιά, οι γάτες τείνουν να μυρίζουν πολύ καλύτερα, και επειδή οι γάτες είναι τόσο καλές στο να διατηρούνται καθαρές, συνήθως έχουν πιο μαλακό και καθαρό τρίχωμα από τους σκύλους και πολλά άλλα κατοικίδια ζώα.

2.Είναι ήσυχες!

Ακόμα και τα πιο δυνατά και επίμονα νιαουρίσματα είναι πολύ πιο ήσυχα από τα περισσότερα γαβγίσματα Ακόμα και όταν η γάτα σας προσπαθεί σκληρά να ζητιανέψει επιπλέον λιχουδιές, οι ήχοι της είναι αξιολάτρευτοι. Bonus: Κανένας γείτονας δεν θα διαμαρτυρηθεί ότι το γατί σας κάνει φασαρία!

3.Είναι ανεξάρτητες.

Τα γατάκια είναι πολύ πιο ανεξάρτητα από άλλα κατοικίδια ζώα, και ιδιαίτερα τους σκύλους. Δεν χρειάζονται να βγουν βόλτα για να κάνουν την ανάγκη τους, δεν απαιτούν εκπαίδευση όπως τα σκυλιά και όπως αναφέρεαμε παραπάνω, είναι αυτοκαθαριζόμενες.

Αν και οι γάτες εξακολουθούν να χρειάζονται αγάπη και προσοχή, δεν χρειάζονται τόση αλληλεπίδραση όσο τα σκυλιά. Μια γάτα είναι ικανοποιημένη να κουλουριαστεί δίπλα σας ενώ εργάζεστε, ενώ ένας σκύλος μπορεί να απαιτεί τη συνεχή προσοχή σας. Επιπλέον, οι γάτες μπορούν να μείνουν στο σπίτι μόνες τους, ενώ βρίσκεστε στη δουλειά και είναι λιγότερο πιθανό να καταστρέψουν το σπίτι σας όση ώρα λείπετε.

4.Προστατεύουν το σπίτι από παράσιτα.

Αρκεί μόνο η παρουσία μιας γάτας για να κρατήσει τα ποντίκια και τους αρουραίους μακριά. Αν όμως ένα τρωκτικό βρει το δρόμο του για το σπίτι σας, το ένστικτο της γάτας θα ανιχνεύσει την απειλή και σύντομα θα την εξουδετερώσει. Επίσης, οι γάτες είναι εξαιρετικοί κυνηγοί εντόμων, διατηρώντας το σπίτι σας ασφαλές από σκώρους, μύγες και άλλες ανατριχιαστικές υπάρξεις.

5.Είναι πιο οικονομικές από τους σκύλους.

Η τροφή, η άμμος, τα παιχνίδια γάτας και οι επιπλέον προμήθειες γάτας είναι γενικά φθηνότερες από τις αντίστοιχες για σκύλους. Όντας μικρότερες από τα περισσότερα σκυλιά, απαιτούν λιγότερες αγορές. Η κτηνιατρική φροντίδα είναι λιγότερο δαπανηρή από την αντίστοιχη των σκύλων. Επίσης, οι γάτες είναι συνήθως απόλυτα ευχαριστημένες με «παιχνίδια» που δεν κοστίζουν τίποτα (χάρτινες κούτες, κορδόνια, κτλ).

Οι γάτες είναι λίγο παρεξηγημένες και συχνά αποκτούν κακή φήμη από τους λάτρεις των σκύλων. Εάν είχατε γάτες και σκύλους, είναι σαφές ότι οι γάτες μπορούν να είναι εξίσου υπέροχες και παιχνιδιάρικες με οποιοδήποτε σκυλί. Οι γάτες είναι μοναδικά κατοικίδια ζώα και αποτελούν ιδανικούς συντρόφους για άτομα που εργάζονται πολλές ώρες ή ζουν σε διαμέρισμα.