Μαμά σε νέα ηλικία; Πώς αλλάζει η ζωή σου

Πολλές γυναίκες τυχαίνει για τον ένα ή άλλο λόγο,να γίνουν νέες μανάδες, δηλαδή σε ηλικία κάτω των 25 ετών περίπου.

mama se nea hlikia pws allazei h zwh soy

Δεν ξέρω πόσες γυναίκες σκέφτονται πλέον στην εποχή που ζούμε τη μητρότητα και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία,αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τα καλά, οι γυναίκες είναι ίσοι με τους άντρες σε πολλούς τομείς,όπως είναι η εργασία και γενικότερα χωρίς βέβαια εννοείται να είναι κακό αυτό, κυνηγάμε τους στόχους και τα όνειρα μας πιο πολύ από ότι η γενιά των δικών μας μανάδων.

Σίγουρα όμως υπάρχουν και γυναίκες που ονειρεύονται να κάνουν οικογένεια από πολύ μικρή ηλικία. Οπότε είτε το προγραμματίσει κάποια, είτε όχι η εγκυμοσύνη είναι κάτι που μπορεί να σου συμβεί. Βέβαια αν δεν το θες με τίποτα να σου τύχει και παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις δεν θα γίνει έτσι από μόνο του φυσικά.

Αλλά ας μείνουμε στο θέμα που ξεκινήσαμε. Αν είσαι ή ετοιμάζεσαι εντός λίγων μηνών να γίνεις μανούλα σε μικρή ηλικία, προσπάθησε να μην τρομάζεις τόσο. Είναι μια μεγάλη αλλαγή βέβαια στη ζωή σου, θα αλλάξουν πολλά πράγματα, αλλά μόνο προς το θετικό.

Θα φέρεις μια ζωή στον κόσμο, που από μόνο του είναι ένα απίστευτο, φαντάζομαι, συναίσθημα και θα αξίζει όλα τα ξενύχτια που θα κάνεις στην αρχή της νέας ζωής του μωρού σου. Επίσης το γεγονός ότι γίνεσαι τώρα μαμά σημαίνει ότι σε αυτή τη νέα ηλικία έχεις πιο πολλές αντοχές και ακόμη το σώμα σου θα επανέλθει πιο γρήγορα στα φυσιολογικά σου κιλά.

Ένα ακόμη θετικό είναι ότι θα έχεις μικρότερη διαφορά ηλικίας με το μωράκι σου , άρα μικρότερο χάσμα γενεών και θα έχετε πέρα από τη κλασσική σχέση μαμάς-παιδιού και μια σχέση φιλίας.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μη ξεχνάμε μια ευθύνη και δεν γίνεται να γίνεις μαμά και να το αφήσεις να μεγαλώσει από μόνο του. Βέβαια αν έχεις στο πλευρό σου τους γονείς σου αλλά και τον πατέρα του παιδιού σου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Όμως μη ξεχνάς πως πάνω από όλα αυτό που χρειάζεται ένα παιδάκι είναι αγάπη. Κι αν εσύ του προσφέρεις απλόχερα τη δική σου θα είναι σίγουρα ευτυχισμένο.