Γιατί δεν κρατάμε τους φίλους μας;

Έχω παρατηρήσει πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να κρατήσουμε τις ίδιες παρέες και φίλους,για μεγάλο χρονικό διάστημα.

giati den kratame tous filous mas

Συναντώ μάλιστα πολλά άτομα που έχουν το ίδιο θέμα,με αποτέλεσμα να αλλάζουν συχνά τον κοινωνικό τους κύκλο,και να γνωρίζονται συνεχώς με νέα άτομα. Αυτό βέβαια δεν είναι από μόνο του κακό, αλλά είναι λίγο σαν φαύλος κύκλος, όταν πρέπει να ξανασυστηθείς από την αρχή και να ζήσεις καταστάσεις για να δεθείς με τους νέους σου φίλους.

Όμως γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουμε τους φίλους μας;

-Αλλαγές στη ζωή μας

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι αλλάζουν οι ζωές μας. Το γεγονός ότι μπορείς να περάσεις σε σχολή σε άλλη πόλη ή να μετακομίσεις για δουλειά ή να παντρευτείς, είναι λογικό να σε απομακρύνουν από τους φίλους σου.

Εκεί όταν τα δεδομένα της καθημερινής ζωής σου αλλάζουν,και ειδικά για καλό και μετά από δική σου επιλογή, φαίνεται ποιοι χαίρονται πραγματικά με σένα και αυτοί οι λίγοι είναι που δεν θα τους χάσεις εύκολα.

-Ζήλια

Η ζήλια δυστυχώς υπήρχε και θα υπάρχει στη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι ζηλεύουν τους άλλους για τις δουλειές,τις σχέσεις,τις διακοπές, τους φίλους που έχουν εκείνοι και όχι οι ίδιοι. Σου λένε αρνητικά μάλιστα πράγματα και χαίρονται με μια σου στενοχώρια. Οπότε καλύτερα που χάνεις τέτοιους “φίλους”.

-Η κτητικότητα

Τέλος υπάρχουν κάποιοι φίλοι, που θέλουν να είναι συνέχεια μαζί σου, να ξέρουν τι κάνεις όλη την ώρα,που προσπαθούν υπερβολικά να μπούνε στη ζωή σου, με αποτέλεσμα να σε πνίγουν και να σε κάνουν να μη θες και πολλά πολλά μαζί τους.

-Ο έρωτας

Μπορεί να χάσεις έναν φίλο σου γιατί θα κάνει μια σχέση και δυστυχώς βέβαια,θα απομακρυνθεί, αφού θα θέλει να περνάει κάθε μα κάθε μέρα με τον νέο σύντροφο ή τη νέα του κοπέλα. Αυτό είναι φυσιολογικό και το δικαιολογώ στην αρχή, για ένα ή δύο μήνες, αλλά έπειτα οποίος θέλει να βρει χρόνο και για τις παρέες του θα το κάνει.