10 Συναρπαστικά Γεγονότα Για Τον Άγιο Βαλεντίνο (Μέρος Β’)

Πίσω από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κρύβονται πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα! Πόσα από αυτά γνωρίζετε;;;;

sinarpastika gegonota gia ton agio valentino

Αν αναρωτιέστε πώς προέκυψε αυτή η γιορτή καθώς και οι παραδόσεις που την ακολουθούν (σοκολατάκια, δώρα, ρομαντικά δείπνα, κτλ), τα γεγονότα που θα αναφερθούν παρακάτων θα σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την ημέρα των ερωτευμένων.

6.Η παράδοση να δίνουμε λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ξεκίνησε τον 17ο αιώνα

Το να προσφέρουμε κόκκινα τριαντάφυλλα μπορεί να είναι μια προφανής ρομαντική χειρονομία σήμερα, αλλά μόλις στα τέλη του 17ου αιώνα η προσφορά λουλουδιών έγινε δημοφιλές έθιμο. Στην πραγματικότητα, η πρακτική αυτή εντοπίζεται την εποχή που ο Βασιλιάς Κάρολος Β’ της Σουηδίας έμαθε τη «γλώσσα των λουλουδιών». Κάθε λουλούδι συμβολίζει κάτι διαφορετικό. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη βαθιά αγάπη.

7.Τα κοσμήματα έχουν την τιμητική τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα γλυκά και τα λουλούδια μπορεί να είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής Πώλησης της Αμερικής, η κατηγορία στην οποία συνήθως ξοδεύουμε περισσότερο για τις 14 Φεβρουαρίου είναι τα κοσμήματα, με το επιβλητικό ποσό των 5,8 δις δολάρια το 2020! Το δεύτερο δώρο με την μεγαλύτερη προτίμηση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2020, ήταν μια ρομαντική βραδιά, με δείπνο, λουλούδια και γλυκά. Το ποσό που ξοδεύτηκε για τη ρομαντική βραδιά;;; 4,3 δις δολάρια.

8.Το πρώτο κουτί με σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, εμφανίστηκε το 1861.

Ο γιος του ιδρυτή της εταιρείας Cadbury, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό κουτί σε σχήμα καρδιάς για τα σοκολατάκια του, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της εταιρείας. Το 1861, εισάγει στην αγορά το κουτί σε σχήμα καρδιάς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και σήμερα περισσότερα από 36 εκατομύρρια τέτοια κουτιά πωλούνται τη συγκεκριμένη μέρα.

9.Περίπου 6 εκατομμύρια ζευγάρια αρραβωνιάζονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υπάρχει καλύτερη ημερομηνία για πρόταση γάμου πέρα από την ημέρα που κυριολεκτικά είναι αφιερωμένη στην αγάπη και το ρομαντισμό;

10.Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν γιορτάζεται το ίδιο σε όλον τον πλανήτη

Πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής ονομάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως el día de los enamorados (ημέρα των εραστών) ή día del amor y la amistad (ημέρα αγάπης και φιλίας). Αν και τα ζευγάρια ανταλλάσσουν λουλούδια και σοκολατάκια εκείνη την ημέρα, το επίκεντρο της γιορτής εστιάζεται στην ευγνωμοσύνη που δείχνουμε στους φίλους μας!

Στην Ιαπωνία, είναι συνηθισμένο μόνο οι γυναίκες να δίνουν γλυκά στους άνδρες της ζωής τους, διότι θεωρείται πως με την ποιότητα της σοκολάτας δείχνει κανείς τα αληθινά συναισθήματά του. Στις 14 Μαρτίου, ακριβώς ένα μήνα αργότερα, οι άντρες επιστρέφουν τη χάρη γιορτάζοντας την ολοένα και πιο δημοφιλή “Λευκή Ημέρα”.