Οι στιγμές που είμαστε μόνοι μας…

Μπορεί όλη τη μέρα να τρέχουμε από δω και από κει, σε υποχρεώσεις, στη σχολή, σε βόλτες με τους φίλους μας, αλλά κάποια στιγμή θα γυρίσουμε σπίτι μας, έστω το βράδυ και μπορεί εκεί να είμαστε μόνοι μας.

oi stigmes poy menoyme monoi mas

Ειδικά όσοι δεν συγκατοικούν, είναι πολλές οι φορές που θα τύχει να μην έχουμε κάποιον να ανταλλάξουμε μια κουβέντα face to face. Ή αν συγκατοικούμε φίλη ή φίλο ή κάποια σχέση μας,και πάλι μπορεί να τύχει να θελήσουμε από μόνοι μας να κάτσουμε σε ένα δωμάτιο λίγο να χαλαρώσουμε.

Τέτοιες στιγμές είναι σημαντικές να τις ζούμε εμείς οι άνθρωποι για πολλούς λόγους. Καταρχάς τα βρίσκεις με τον εαυτό σου, ηρεμείς, καταλαβαίνεις τι θες και επίσης συχνά αν πας να κάτσεις μόνος σου για λίγο μπορεί να προλάβεις και έναν τσακωμό.

Εκεί που νιώθεις δηλαδή, ότι φτάνεις στα όρια σου, ότι δεν έχεις υπομονή άλλη, λίγα λεπτά μοναξιάς και ηρεμίας είναι ότι καλύτερο και για σενα και για τον άνθρωπο που έχεις κάθε φορά απέναντι σου.

Επίσης δεν είναι ανάγκη να είσαι συνέχεια κάπου έξω, με παρέα και φίλους γιατί ενδεχομένως “φρικάρεις” μόνος σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να περάσει η ώρα. Ειδικά αν είσαι από τα άτομα που θέλουν όλη μέρα να έχουν φουλ πρόγραμμα και να κανονίζουν πράγματα, άρχισε να κάθεσαι λίγο στο σπίτι ή πήγαινε και για ένα καφέ μόνος.

Αυτό θα σε βοηθήσει μετέπειτα στη ζωή σου, αφού έτσι ανακαλύπτεις καλύτερα κομμάτια του εαυτού σου και του χαρακτήρα σου. Σε μαθαίνεις πιο βαθιά, αναγνωρίζεις ότι δεν γίνεται να λες σε όλους “ναι”, σε ότι σου ζητήσουν και κάνεις πράγματα μόνο για σένα. Πράγματα που σου αρέσουν πραγματικά.