Πως να μένετε προστατευμένοι όταν είστε online

Η ασφάλεια, τόσο των προσωπικών σας στοιχείων, όσο και του υπολογιστή σας, έχει μεγάλη σημασία. Ιδιαίτερα, όταν είστε online, είστε πιο ευάλωτοι σε απειλές όπως χάκινγκ, πιθανούς ιούς, trojans και malwares, όσο και κλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως ο αριθμός της χρεωστικής/πιστωτικής σας κάρτας.

pws tha eiste prostateumenoi otan eiste online

Πως να αυξήσετε την προστασία σας για να αποφύγετε τα χειρότερα;; Έχουμε βρει για εσάς 4 αποτελεσματικές προληπτικές τακτικές που σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε.

  1. Ενεργοποιείστε το firewall και εγκαταστείστε ένα καλό πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών (antivirus).
  2. Κάνετε τα προγραμματισμένα updates στο antivirus και στο λογισμικό του υπολογιστή σας. Αυτές οι αναβαθμίσεις αποτελούν μια αποτελεσματική γραμμή άμυνας ενάντια των ιών.
  3. Εμπιστευτείτε την κοινή λογική. Μην πατάτε πάνω σε άγνωστους συνδέσμους (links), μην κατεβάζετε αρχεία που δεν έχουν περάσει από το scan του antivirus σας και μην εισάγετε προσωπικά σας στοιχεία σε άγνωστες ιστοσελίδες.
  4. Χρησιμοποιείστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς. Προσπαθείστε να αλλάζετε τον κωδικό σας κάθε μερικούς μήνες και αν είναι δυνατόν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό σας.