Break up rules! Πώς θα ξεπεράσεις τον πρώην;

Ο χωρισμός είναι ένα κομμάτι της ζωής κάθε γυναίκας, μικρό ή πιο μεγάλο που απασχολεί όλες τις ηλικίες και τις γενιές.

pws tha xeperaseis ton prwhn

Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν «μικρό θάνατο», αφού αφήνεις πίσω ένα κεφάλαιο τους εαυτού σου και προχωράς αργά ή γρήγορα παρακάτω, αλλάζοντας σελίδα.

Πώς όμως θα γίνει αυτή η μετάβαση στην νέα σου ζωή, ειδικά αν ο χωρισμός δεν ήταν δική σου επιλογή και νιώθεις τώρα ότι έχεις κολλήσει;

Break up rules

Για να ξεπεράσεις τον πρώην, μεγάλο σου πιθανόν έρωτα, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. Βέβαια οφείλω να σου πω, ότι αν είναι γραπτό σου ο συγκεκριμένος άνθρωπος, θα ξαναγυρίσει σε εσένα (αυτό για τις αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές)!

1ος κανόνας

Πρέπει να περάσεις από όλα τα στάδια μιας απώλειας. Δηλαδή άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή του χωρισμού σου. Αναφέραμε ήδη ότι αν δεν ήταν δικό σου το οριστικό τέλος, θα τα βρεις λίγο πιο σκούρα τα πράγματα, και η άρνηση πιθανόν να κρατήσει περισσότερο. Αλλά και εσύ να το αποφάσισες, δεν σημαίνει ότι είσαι αναίσθητη, εξάλλου μπορεί να ένιωθες πολλά πράγματα, αλλά τελικά να μην ταιριάζατε, να μην είχατε τις ίδιες ανάγκες και από το να πληγωθείτε στο μέλλον πιο πολύ και οι δύο, να είδες ότι ο χωρισμός είναι η μόνη λύση την δεδομένη στιγμή.

2ος κανόνας

Έχε τις φίλες σου κοντά σε όλο αυτό και μην κλείνεσαι στον εαυτό σου, αναπολώντας συνεχώς το παρελθόν. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται εξάλλου και κάθε εμπόδιο για καλό. Έχεις βέβαια κάθε δικαίωμα, ειδικά τις πρώτες μέρες να κλάψεις και να στεναχωρηθείς, αλλά πίστεψε είναι πάντα πιο εύκολο, αν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπάνε και σε νοιάζονται. Επίσης οι φίλες σου είναι που θα σε σηκώσουν αν σε δουν να «πέφτεις στα πατώματα» και που θα σε βγάλουν έξω, μετά από την 10η ημέρα του εγκλεισμού σου!

3ος κανόνας

Πήγαινε για shopping therapy. Σίγουρα σαν γυναίκα θα έχεις εκτονωθεί πολλές φορές με τα ψώνια, οπότε ευκαιρία είναι να εφαρμόσεις ακόμη μια φορά, αυτή την ψυχοθεραπευτική μέθοδο! Βγες στην αγορά, ψώνισε με τις φίλες σου, ευχαριστήσου το, και ξέσπασε στα λεφτά σου, με μέτρο όσο μπορείς.

4ος κανόνας

Μην μένεις κολλημένη στο παρελθόν. Μετά από ένα εύλογο διάστημα πένθους και διασκέδασης με τις κολλητές, ήρθε η ώρα αγαπημένη μου φίλη, να δεις παίζει από αγόρια εκεί έξω. Εξάλλου δεν είναι και τυχαία η ρήση « ο έρωτας με έρωτα περνάει». Σίγουρα δεν χρειάζεται να πέσεις με τα μούτρα στον επόμενο, αλλά λίγο φλερτ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Keep walking, it’s just a break up!