6 Λόγοι που παρακολουθούμε Reality Shows!

Τα τελευταία χρόνια διανύουμε μια περίοδο με πάμπολλα reality shows, να έχουν καταλάβει τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Survivor, Bachelor, Master Chef, Φάρμα (έρχεται ξανά και αυτή), Next top model, Big Brother κτλ. Τι είναι αυτό που κάνει αυτά τα shows τόσο εθιστικά και ο κόσμος τα απορροφάει και ζητάει ακόμα περίσσοτερο;;;;;

logoi gia tous opoious parakolouthoume reality shows

1.Ανταγωνισμός

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν reality shows, με παρόμοιο τρόπο που άλλοι απολαμβάνουν να παρακολουθούν ποδόσφαιρο/μπάσκετ. Πολλές τηλεοπτικές εκπομπές (αν όχι όλες), έρχονται με ένα έπαθλο και οι συμμετέχοντες ανταγωνίζονται για το εν λόγω έπαθλο (So You Think You Can Dance, Survivor, The Voice κ.λπ.).

2.Κοινωνικός Πειραματισμός

Τι θα συμβεί αν βάλεις για το καλοκαίρι σε ένα σπίτι μια ομάδα από 20 άγνωστους; Αν βάλεις 20 γυναίκες να ανταγωνίζονται για την καρδιά ενός Bachelor; Αν στείλεις σε ένα νησί της Καραϊβικής 24 ανθρώπους, τους βάλεις να μείνουν σε καλύβα και τους βάζεις να κάνουν αγώνες ασυλίας;; Πολλά format τηλεοπτικών reality περιστρέφονται γύρω από τον κοινωνικό πειραματισμό. Οι παραγωγοί των reality, φτιάχνουν απίθανα σενάρια να συμβούν στον πραγματικό κόσμο, και οι διαγωνιζόμενοι προκαλούνται να ζήσουν σε αυτήν τη δυστοπική πραγματικότητα.

3.Ειλικρινής Αυθεντικότητα

Οι παραγωγοί μπορεί να χειραγωγούν αυτό που πραγματικά βλέπουμε, αλλά η αντίληψή μας βλέπει τους ανθρώπους με ένα μη φιλτραρισμένο, αυθεντικό τρόπο. Όταν οι κάμερες παρακολουθούν άτομα 24/7, μπορούμε να σχετιστούμε με πρόσωπα και καταστάσεις των διαγωνιζόμενων.

4.Πηγή Διασκέδασης

Τα reality shows, είναι διασκεδαστικές εκπομπές με γέλια και πολύ δράμα. Όπως διαβάζουμε ένα βιβλίο, βλέπουμε ταινίες και σειρές, τα οποία βασίζονται σε φανταστικά γεγονότα (συνήθως), σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν σε ήδη φανταστικά σενάρια προσθέσεις και τον παράγοντα του reality.

5.Μπορεί να είναι πηγή πληροφοριών

Τα reality shows, μπορούν να παρέχουν, ανάμεσα σε άλλα, και ορισμένες εκπαιδευτικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, αν θέλεις να γίνεις τραγουδιστής ή μοντέλο ή σεφ, μπορείς να μάθεις ορισμένα πράγματα από τα αντίστοιχα reality. Μπορείς να δεχτείς τις συμβουλές των κριτών και να μάθεις μέσα από τα λάθη των διαγωνιζόμενων.

6.Το δράμα!

Αν κάτι είναι δεδομένο στα reality shows, αυτό είναι το ΔΡΑΜΑ! Ακατάπαυστο και συνεχόμενο! Βλέποντας τους κριτές να φωνάζουν στους διαγωνιζόμενους, την αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα, τις κλίκες, τις παρασκηνιακές συζητήσεις….δημιουργείτε δράμα, και το δράμα κάνει το reality πιο συναρπαστικό!

Εσείς για ποιους λόγους παρακολουθείτε reality shows;;;;