Έλλειψη όρεξης για σεξ! Που οφείλεται

Πολλές φορές τυχαίνει να περνάμε μια περίοδο μέσα στην σχέση μας, όπου δεν έχουμε ιδιαίτερη όρεξη για σεξ.

Ενώ μπορεί να είμαστε σε πολύ καλή φάση με τον σύντροφό μας, να μας προσέχει, να μην υπάρχουν τσακωμοί, ούτε να νιώθουμε βαρεμάρα,δεν έχουμε καμία ένταση, αλλά και πάλι απουσιάζει η επιθυμία μας για σεξ. Που λοιπόν οφείλεται αυτό; 

elleipsh orexhs gia sex

Αϋπνίες  

Αν δεν κοιμάσαι καλά και σωστά, το τελευταίο διάστημα είναι λογικό να νιώθεις τόσο μια εξάντληση, όσο και καμία όρεξη για να κάνεις σεξ. Το σώμα σου δεν έχει την ενέργεια που χρειάζεται, όταν σου λείπει ύπνος και έχεις μια μέρα γεμάτη από υποχρεώσεις και δουλειές που πρέπει να κάνεις. 


Διατροφή 

Επίσης άλλος ένας λόγος στον οποίο μπορεί να οφείλεται η έλλειψη όρεξης για σεξ με τον σύντροφό σου, μπορεί να είναι η διατροφή που κάνεις. Έχεις ακούσει που λένε, είμαστε ότι τρώμε;

Αν λοιπόν εσύ δεν παίρνεις με τα τρόφιμα που καταναλώνεις όλες τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου, τότε μειώνεται η λίμπιντος και άρα η διάθεση για σεξ. Όταν παραλείπουμε γεύματα μέσα στην μέρα ή τρώμε μη υγιεινά, τότε ούτε διάθεση θα έχουμε για σεξ, αλλά ούτε και την απαραίτητη ενέργεια.


Αλκοόλ 

Ίσως ένα ποτήρι κρασί μπορεί να μας χαλαρώσει και να αυξήσει θεωρητικά την όρεξη μας για να βρεθούμε με τον σύντροφό μας στο κρεβάτι, αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει και το ακριβώς αντίθετο. Αντί δηλαδή να χαλαρώσουμε, να έχουμε το κατάλληλο mood,  να “πέσει” η διάθεση μας και να μην μπορούμε να έρθουμε σε οργασμό. 


Οι δουλειές

Τέλος οι πολλές δουλειές στο σπίτι, η δουλειά που κανείς ή το διάβασμα για την σχολή, σε συνδυασμό με την πιθανή πίεση που νιώθεις για να τα φέρεις όλα εις πέρας και να τα προλάβεις, μπορεί να σε οδηγήσουν να μην θες να κάνεις σεξ για μια χρονική περίοδο.

Ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι, έχουμε μεν παραπάνω ελεύθερο χρόνο , αλλά από την άλλη το κλείσιμο στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο, με τον ίδιο άνθρωπο, που μπορεί να μην τα βρίσκουμε και τόσο καλά στο μοίρασμα των δουλειών που πρέπει να γίνουν, μπορεί να σε κάνει να θες να απομονωθείς για λίγο και να μην έχεις όρεξη για σεξ.