Σχέσεις: Τι γίνεται όταν δίνεις παραπάνω από τον άλλον;

Είναι μερικοί άνθρωποι που όταν αποφασίζουν να κάνουν σχέση, θέλουν να τα δώσουν όλα για το έτερον τους ήμισυ.

sxesh ti ginetai otan dineis perissotera apo ton allon

Βέβαια κάποιες φορές συμβαίνει να μην καταλαβαίνουμε πόσα δίνουμε ακριβώς, και να θεωρούμε ότι ο άλλος ή η άλλη, ανάλογα, μας δίνει ότι θέλαμε, ενώ στην πραγματικότητα, μας δίνει αρκετά λιγότερα.

Βέβαια θα μου πεις, το νόημα σε μια σχέση είναι ο καθένας να εκφράζεται όπως νιώθει, χωρίς να περιμένει κάτι από τον άλλον. Όμως όλοι μας κάποια στιγμή σκεφτόμαστε τι δίνουμε και τι παίρνουμε πίσω.

Δεν γίνεται εξάλλου ο ένας να είναι “ο καλός της σχέσης”, κάνοντας τα πάντα και ο άλλος απλά να παίρνει. Έτσι θα είναι ο πρώτος το θύμα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι “άγραφοι κανόνες”, που πρέπει να τηρούνται σε μια σχέση.

Και οι δύο πρέπει να δίνουν και να παίρνουν αντίστοιχα, ώστε να νιώθουν την απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά. Να ξέρουν και να νιώθουν ότι ο άλλος τους θέλει πραγματικά.

Θέλουμε όλοι μας να νιώθουμε επαρκείς για τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει να κάνουμε σχέση μαζί του.

Βεβαια για να δίνεις σε μια σχέση, πρώτα από όλα πρέπει να το αισθάνεσαι, αλλιώς δεν έχει νόημα, να το κάνεις, για τα μάτια του κόσμου.

Οφείλεις πρώτα στον εαυτό σου και έπειτα στον σύντροφο σου, να είσαι αληθινός απέναντι του.

Σίγουρα βέβαια κάποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση, κάποιος είναι ο ριγμένος. Και συνήθως είναι αυτός που θα ερωτευτεί πρώτος τον άλλον, που θα νιώσει μεγαλύτερη οικειότητα.

Αν εσύ λοιπόν ανήκεις στα άτομα που δίνουν περισσότερα στη σχέση τους, επειδή το νιώθεις, ακολούθησε το ένστικτο σου, εκφράσουν όπως θέλεις για να τα έχεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου.

Μόνο έχε στο νου σου ότι μπορεί και να είναι κάποιες φορές όλο αυτό το πάθος που νιώθεις, ενθουσιασμός. Βέβαια στη πορεία της σχέσης όλα ξεκαθαρίζουν και φαίνεται τι νιώθει ο καθένας.