Κεφάλαιο απιστία! Η πλευρά του άντρα

Σίγουρα η απιστία δεν έχει φύλο και δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία ή αντρική μόνο υπόθεση.  Επίσης οι λόγοι απιστίας είναι πόλλοι και διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση και σε κάθε άνθρωπο.

kefalai apistia h plevra tou antra

Και αφού σε αυτό το άρθρο θα δούμε γιατί οι άντρες επιλέγουν να απατήσουν την κοπέλα με την οποία βρίσκονται σε σχέση, θα αναλύσουμε το θέμα κυρίως από την δική τους οπτική γωνία.

Να πούμε όμως πρώτα ότι κάποιος άντρας που θα απατήσει μια φορά την δική του κοπέλα δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα το ξανακάνει στα σίγουρα με την πρώτη ή και δεύτερη ευκαιρία.

Γιατί απατάνε οι άντρες σήμερα:

1.Είναι πιο πολλές αντικειμενικά οι «αφορμές» και οι ευκαιρίες από ότι στα χρόνια των γονιών μας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές τσατ, όπου γνωρίζεις πολύ πιο εύκολα και γρήγορα κόσμο. Επίσης οι γυναίκες είναι πλέον στις σχολές, στις δουλειές με ενεργό ρόλο, είναι πιο δυναμικές και έχει αλλάξει αρκετά και η θέση του άντρα ως «κυνηγός». Κι αν ακόμη κάποιος δηλώνει πως έχει σχέση, πολλές γυναίκες αυτό τις εξιτάρει κι άλλο στο να τον κατακτήσουν, έστω και για λίγο.

2.Η στενή ερωτική επαφή στις σχέσεις έχει μειωθεί πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να επιφέρει ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα συναισθήματα, όπως είναι η πλήξη, η ανοία και η βαρεμάρα. Ο άντρας μένει στη σχέση γιατί έχει συνηθίσει να είναι με την συγκεκριμένη κοπέλα και γιατί έχει βολευτεί.

3.Επίσης ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει τον άντρα και τον κάνει να θέλει συνέχεια να δει νέα πράγματα, να μαζέψει εμπειρίες και έχει το συναίσθημα του ανικανοποιήτου.

4.Με την απιστία ψάχνουν την ερωτική επιβεβαίωση, ότι παρόλο που έχουν σχέση, αρέσουν ακόμη στις γυναίκες.

5.Η έλλειψη ενθουσιασμού στην σχέση, που οδηγεί τον άντρα να ψάξει για λίγη περιπέτεια έξω από αυτή.

6.Επίσης συμβαίνει συχνά να θέλει ο άντρας να βρει κοπέλα πριν χωρίσει με την τωρινή του σχέση. Γεγονός που δηλώνει βέβαια ανασφάλεια κατά βάθος, αφού φοβάται να μείνει μόνος του.

7.Συμβαίνει επίσης να είναι κάπου διακοπές με τους κολλητούς τους κι αν είναι οι υπόλοιποι ελεύθεροι και άρα σε άλλη πιο ερωτική διάθεση να τους «ζηλέψουν» λίγο. Έτσι να θεωρήσουν, ειδικά αν έχουν πιει λίγο παραπάνω, πως μια φορά ισούται με καμία.

8.Τέλος μπορεί να γνωρίσαν μια άλλη κοπέλα και να ένιωσαν δυνατά συναισθήματα για εκείνη, να ήρθαν πιο κοντά και να έγινε εν τέλει το μοιραίο.