Πράγματα που «πεθαίνουμε» να κάνουμε, αλλά περιμένουμε να λήξει το Lockdown

Ημερολόγιο εγκλεισμού 257 και κάτι ψιλά. Κλειστή εστίαση, κλειστά καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση μετακίνησης εκτός νόμου…απαγόρευση στην απαγόρευση και πλέον μετράμε 4 μήνες από την τελευταία φορά που ήπιαμε έναν καφέ σε καφετέρια, φάγαμε με την παρέα μας σε μια ταβέρνα και πήγαμε μια εκδρομή σε περιοχή που βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από το πάρκο της γειτονιάς μας.

pragmata pou theloume na kanoume kai perimenoume na lixei to lockdown

Γυρνάμε ξανά και ξανά στο μυαλό μας τη στιγμή που θα αφεθουμε ελεύθεροι, να τρέξουμε με λυτές τις κοτσίδες μας σε λόφους και πεδιάδες. Σαν πρωταγωνιστές στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, σε σύγχρονη after covid εποχή. Χωρίς μάσκες, χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Έτοιμοι να ανακαλυψουμε ξανά τη ζωή που είχαμε πριν κλειστούμε στα σπίτι μας για να γλιτώσουμε από τις επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε με τους κολλητούς σας;; Με το ταίρι σας;;;; Μετά από μακροσκελείς συζητήσεις, αυτές είναι οι επικρατέστερες απαντήσεις.

1. “Μου είχες τάξει μια εκδρομή…“,

τραγουδούσε ο Χατζηγιάννης και εμείς απευθυνόμαστε, με δάκρυα στα μάτια, στους δημιουργούς των απόλυτα ανθρώπινων και καθόλου ψυχοφθόρων μέτρων (πέφτουμε στα πατώματα και γελάμε δίχως αύριο), να μας αφήσουν να πάμε αυτή τη ρημαδοεκδρομή. Μου ‘χει λείψει, να πάρω το αμαξι, να βάλω την παρέα μέσα, να δυναμώσουμε τη μουσική και όπου φύγει φύγει. Χωρίς μπλόκα σε κάθε δρόμο, χωρίς μηνύματα, χωρίς δικαιολογία για το που πάω. Μια εκδρομή μακριά από την παράνοια του τελευταίου χρόνου.

2. Καφεδιά σε καφετέρια.

Καλό το take away, μας στηρίζει όλο αυτό το διάστημα, αλλά σαν να κάθεσαι σε τραπεζάκι, χαλαρά, και να απολαμβάνεις τον καφέ σου, δεν έχει.

3. Πακετακι με το από πάνω, πάει και η έξοδος σε ταβέρνα.

Παρόλο που το φαγητό είναι η απόλαυσή μας στο σπίτι, έχει άλλη χάρη να βλέπεις τα φαγητά να έρχονται ένα ένα στο τραπέζι και να σου δίνεται η επιλογή να τσακίσεις ότι υπάρχει σε ορεκτικά και κυρίως πιάτα στο μενού, ακούγοντας τον σερβιτόρο να σε κοιτάει λέγοντας “Σοδίτσα να φέρω;;;;”.

4. Shopping therapy.

Βγαίνω από σπίτι, παω σε περιοχή με μαγαζιά, μπαίνω μέσα, χαζεύω, δοκιμάζω, αγοράζω, επόμενο μαγαζί, ίδια διαδικασία. Είναι τόσο δύσκολο;;;;;

Καλό, χρυσό το ίντερνετ, αλλά νισαφι. Θέλω να δω από κοντά τι θα αγοράσω!

5. Σινεμά, αυτός ο ξένος.

Θυμάστε που πηγαίνανε σινεμά, παίρναμε ποπ κορν, μπαίναμε σε μια τεράστια αίθουσα, σβηνανε τα φώτα, βλέπαμε ταινία (τρωγοντας όλα τα σνακ μέχρι να τελειώσουν τα τρέιλερ), και μετά γυρναγαμε σπίτι;;; Εεε αυτό! Το θέλουμε. Ξανά.

6. Βραδινή έξοδος.

Περνώντας όλα μας τα βράδια σπίτι, έχουμε ξεχάσει πως είναι να ετοιμάζεσαι να βγεις από το σπίτι, μετά τις 9, 10, 11. Αλήθεια, θυμάστε;;;; Παρασκευές και Σάββατα ήταν οι αγαπημένες μας ημέρες. Θυμάστε πώς είναι να πηγαίνεις σε μαγαζί που παίζει μουσική, να πίνεις τις ποταρες σου και να γυρνάς σπίτι ξημερώματα;;; Ναι, ούτε και εμείς…

Εσείς, τι θα κάνετε μόλις λήξει το λοκνταουν οριστικά;;;