Tips για το σωστό βιογραφικό!

Το βιογραφικό είναι ένας άμεσος τρόπος μάρκετινγκ του ίδιου σου του εαυτού. Για αυτό το λόγο πρέπει να δείξεις την καλύτερη δυνατή εικόνα που μπορείς για να “μιλήσει” το βιογραφικό σου πριν από σένα.

Ποια λοιπόν σημεία  πρέπει να προσέξεις κατά τη σύνταξη του προσωπικού σου CV;

%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8c2

• Καταρχάς, βάλε μια φωτογραφία σου για να  ξέρει ο υποψήφιος εργοδότης με ποιον έχει να κάνει.

• Η δομή του βιογραφικού κατέχει σημαντικό ρόλο. Μια ιδέα καλή είναι να αρχίσεις από τις βασικές πληροφορίες για σένα(ονοματεπώνυμο,διεύθυνση, κινητό, email,κ.α.),τι σπούδασες, και κατόπιν την προϋπηρεσία.

• Μη ξεχάσεις να προσθέσεις κάποιες από τις δεξιότητες σου όπως είναι τα σεμινάρια που έχεις παρακολουθήσει, προσόντα σου και διπλώματα π.χ.σε κάποια ξένη γλώσσα.

Εστίασε στα χόμπι σου: Αν σου αρέσει το θέατρο, η λογοτεχνία, οι φιλανθρωπίες,ο εθελοντισμός ή αγαπάς τα ζώα καλό είναι να το αναφέρεις, γιατί δείχνεις ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και με ενδιαφέροντα.

Απέφυγε τα ψέματα σε ότι γράψεις. Από τη μία σίγουρα θα θες να εντυπωσιάσεις αλλά επειδή όλα αργά ή γρήγορα έρχονται στην επιφάνεια ή μπορεί απλά να σε ρωτήσουν για κάτι που γράφεις και να μην έχεις τι να πεις, καλύτερα να παραμείνεις στα αληθή.