Πώς θα καταλάβεις ότι ταιριάζετε πραγματικά;

Έχεις βγει αμέτρητα ραντεβού, έχεις κάνει μερικές σχέσεις και έχεις περάσει από ενδιάμεσες καταστάσεις στην ζωή σου, που έχεις φτάσει σε ένα σημείο να έχεις αρχίσει να κουράζεσαι από τους «λάθους» ανθρώπους που πας και πέφτεις.

pws tha katalabete oti tairiazete pragmatika

Θα ήθελες λοιπόν με κάποιον τρόπο να καταλαβαίνεις από την πρώτη , άντε δεύτερη φορά αν ο άντρας ή η γυναίκα που έχεις απέναντί σου, όντως θα σου ταίριαζε, ώστε ούτε να ταλαιπωρηθείς μελλοντικά εσύ, ούτε να σπαταλήσεις τον χρόνο του άλλου ανθρώπου.

Νομίζω θα ήταν πολύ πιο εύκολα και απλά τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις αν όλοι είμασταν ξεκάθαροι στο τι θέλουμε. Σχέση, σεξ ή πάμε κι όπου μας βγάλει, χωρίς το τελευταίο να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, για να μην πούμε την αλήθεια ότι « σε γουστάρω, αλλά όχι αρκετά ώστε να επενδύσω σε μας».

Πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να γλιτώσει χρόνο, συναίσθημα κι ίσως πόνο και απογοήτευση και να καταλάβει ότι ταιριάζει με τον άλλον;

Η αρχή το ήμισυ του παντός

Όλα φίλες μου και φίλοι μου, φαίνονται στην αρχή. Μπορεί βέβαια να μην κάνουν το λεγόμενο «μπαμ», αλλά τα σημάδια είναι εκεί μπροστά στα μάτια μας, κι εμείς απλά εθελοτυφλούμε, αφού σκεφτόμαστε πώς αυτό ή το άλλο, δεν θα μας πειράξει στην πορεία, και πώς κανένας δεν είναι τέλειος. Έτσι ρίχνουμε κάποιες φορές υπερβολικά τις προσδοκίες μας, συμβιβαζόμαστε με κάποιον ή κάποια, που τελικά αποδεικνύεται μέχρι και η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον χαρακτήρα μας και τα θέλω μας.

Μάλλον έχουν δίκιο  λοιπόν που λένε πως η πρώτη εντύπωση, οι αρχικές σκέψεις που θα μας προκαλέσει ο άντρας ή η γυναίκα που έχουμε βρεθεί για πρώτη φορά, είναι μάλλον και οι σωστές.

Με την συζήτηση που θα κάνεις σε εκείνο το πρώτο ραντεβού, μπορείς να καταλάβεις πολλά. Και δεν είναι ανάγκη να μείνεις στα τυπικά, όπως με το τι ασχολείται ή τι ζώδιο είναι ή ποιο φαγητό είναι το αγαπημένο του.

Για να εμβαθύνεις λίγο περισσότερο στον χαρακτήρα του άλλου μπορείς να τον ρωτήσεις κάτι από τα παρακάτω.

Τι «πιστεύω» έχει στη ζωή του

Τι δεν ανέχεται με τίποτα

Πώς θέλει να είναι δέκα χρόνια μετά

Τι φοβάται

Κάτι που έχει μετανιώσει

Αν πιστεύει και γιατί πώς είναι καλός σαν άνθρωπος

Πότε συγκινήθηκε τελευταία φορά

Θα ήθελε να ήταν αόρατος ή να ακούει τις σκέψεις των άλλων

Τι πρέπει να έχει κάποιος άνθρωπος για να τον ξεχωρίσεις.