Νικήτρια σε διαγωνισμό φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Νικήτρια του διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge 2021» για την Ελλάδα, αναδείχθηκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία αποτελούνταν από τους τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Ιωάννη Μελανδίνο, Παύλο Μπαξεβάνη, Αθανασία Σταμενίτου, Παναγιώτα Ζλατάνη και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γιώργο Μαγκλή.

nikitria diagwnismou foithtikh omada pamak

Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της ομάδας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, κ. Συμεών Παπαδόπουλος και Μέντορας της φετινής ομάδας ο κ. Κυριάκος Τσακιρίδης CFA, CIPM.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται πάνω από δέκα χρόνια από το «CFA Institute» και σε αυτόν συμμετέχουν περισσότερα από 1.100 πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο. Τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, ανακοινώθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου και σε αυτόν μετείχαν ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το  Alba College και το Deree American College of Greece.

Ο τρόπος που διεξάγεται ο διαγωνισμός, απαιτεί από τις ομάδες φοιτητών προερχόμενες από Πανεπιστήμια, συνεπικουρούμενες από έναν Επιβλέποντα Καθηγητή και έναν Μέντορα (επαγγελματία της αγοράς και CFA Charterholder), να συντάσσουν χρηματοοικονομική μελέτη για μία ελληνική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Φέτος, οι φοιτητές συνέταξαν μία οικονομική μελέτη για την εταιρεία «ΚριΚρι Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕ», και παρουσίασαν τα συμπεράσματά σε μία Επιτροπή Εξεταστών αποτελούμενη από επαγγελματίες της αγοράς (Panel of Judges).  Η μελέτη σε συνδυασμό με την παρουσίαση στους επαγγελματίες της αγοράς αναδεικνύει τον νικητή. Ο νικητής της Ελλάδος εκπροσωπεί την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό (ΕΜΕΑ) διαγωνισμό και σε περίπτωση που κερδίσει, προκρίνεται στον Παγκόσμιο Τελικό.

Τα συγχαρητήριά του στους φετινούς διακριθέντες εξέφρασε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής κ. Χρήστος Ι. Νεγκάκης, ο οποίος παράλληλα, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «…οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και ειδικότερα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πρωταγωνιστούν στον διαγωνισμό “CFA Institute Research Challenge”. Από το 2016 πρώτευσαν και εκπροσώπησαν επάξια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, καθώς επίσης και στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Επίσης, κατατάχθηκαν δύο φόρες δεύτεροι τα έτη 2019 και 2020…».