Οι 15 Καλύτερες Ταινίες Όλων Των Εποχών, Σύμφωνα Με Το IMDb (Μέρος Α)

Από τη «Λίστα του Σίντλερ», μέχρι τον «Νονό», αυτές είναι οι καλύτερες ταινίες σύμφωνα με το ΙΜDb.

oi kalyteres tainies olwn twn epoxwn

Το να βαθμολογήσεις τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία! Αφενός, ποιος έχει κάτσει να τις δει όλες, και αφετέρου οι προτιμήσεις του κοινού διαφέρουν! Είναι καθαρά υποκειμενικό, αν θα σου αρέσει μια ταινία, την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος την βρίσκει αδιάφορη. Αυτό που μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε, είναι να βρούμε μια λίστα που δημιουργήθηκε από βαθμολογίες του κοινού. Σε αυτή τη διαδικασία, μας βοηθάει η ιστοσελίδα του IMDb.

Το IMDb, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, με πληροφορίες για ταινίες και σειρές, στο διαδίκτυο. Οι κορυφαίες ταινίες, έχουν βαθμολογηθεί από εκατομμύρια χρήστες. Παρόλο που η λίστα συνεχίζει να αλλάζει, οι κορυφαίες ταινίες παραμένουν ακούνητες χρόνια ολόκληρα.

Πάμε να τις δούμε!

#15 – Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών : Οι Δύο Πύργοι (2002) – 8,7

The LOTR - The Two Towers (Official Trailer 2 HD Blu Ray)

Η ταινία είναι ένα μεγάλο έπος φαντασίας με δύο στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει, το πρώτο είναι η σωστή εισαγωγή του χαρακτήρα Gollum και το δεύτερο η μαζική και συναρπαστική μάχη στην τρίτη πράξη.

#14 – StarWars: Επεισόδιο 5 – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται (1980) – 8,7

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back - Trailer

Είναι ίσως, λίγο απογοητευτικό για τους οπαδούς της σειράς ταινίων Star Wars, που καμία ταινία Star Wars δεν μπήκε στις πρώτες δέκα. Αυτό που ήταν αναμενόμενο, είναι ότι «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» είναι η ταινία με την υψηλότερη βαθμολογία. Η ιστορία ξεκινάει σε έναν γαλαξία πολύ μακριά…. και αυτή τη φορά η πλοκή είναι πολύ πιο σκοτεινή και περίπλοκη.

#13 – Inception (2010) – 8,7

Inception - Official Trailer [HD]

Ο Christopher Nolan απέδειξε, πως είναι ένας από τους πιο φιλόδοξους δημιουργούς ταινιών με την ταινία του, Inception. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα ληστών, που έχουν την ικανότητα να μπαίνουν στα όνειρα των ανθρώπων και να κλέβουν τις ιδέες τους. Το Inception, δεν είναι ακόμα μια ταινία με ληστείες, και σίγουρα διαθέτει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τέλη όλων των εποχών.

#12 – ForrestGump (1994) – 8,8

Forrest Gump - Trailer

Ο Τομ Χανκς δημιούργησε ίσως τον πιο εμβληματικό κινηματογραφικό χαρακτήρα όλων των εποχών με το όνομα Forrest Gump. Η ταινία αφηγείται τις πολλαπλές ατυχίες ενός απλού, αλλά γλυκού αγοριού με το όνομα Forrest, ο οποίος μπλέκει τον εαυτό του σε πολλές μεγάλες στιγμές της αμερικανικής ιστορίας.

#11 – FightClub (1999) – 8,8

Fight Club Trailer - HD

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Edward Norton, ως ένας καθημερινός εργαζόμενος άνθρωπος, του οποίου η ζωή αλλάζει δραματικά όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Tyler Durden (Brad Pitt). Η δυο τους ξεκινάνε μια λέσχη μάχης για ενήλικες. Το μαύρο χιούμορ, η ωμή βία και οι διεστραμμένες φιλοσοφίες, κάνουν την ταινία ιδιαίτερα συναρπαστική και το απρόβλεπτο τέλος της, σε κάνει να θέλεις να τη δεις ξανά και ξανά.

Μείνετε συντονισμένοι για το δέυτερο μέρος, όπου θα φτάσουμε στην νούμερο 1 ταινία όλων των εποχών!