Ποια είναι τα καλά του να έχεις σκύλο; Τα 5 κύρια οφέλη!

Tα σκυλιά είναι γενικά από τα πιο αγαπημένα και αξιολάτρευτα κατοικίδια. Εδώ θα μιλήσουμε λοιπόν για τα καλά του να έχει κανείς σκύλο! 

ofeli tou na exeis skylo

Και για τα πρακτικά, θα σας τα πει ένα άτομο (εγώ δηλαδή!) που μέχρι και πριν από δύο χρόνια φοβόταν πάρα πολύ τα σκυλιά.

Τι προσφέρει ένας σκύλος – κατοικίδιο:

1.Σε κάνει χωρίς να το καταλάβεις, να γυμνάζει. Πηγαίνοντας το βόλτα, μια με δύο τουλάχιστον φορές τη μέρα, κάνεις παράλληλα και το περπάτημα σου.

2.Δεν αγχώνεσαι πλέον πάρα πολύ. Όταν μιλάμε στο σκυλάκι μας, ή το χαϊδεύουμε, ή απλά παίζουμε μαζί του, τότε μειώνεται σημαντικά το άγχος και φεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα γενικά.

3.Βελτιώνει την κοινωνικότητά μας, αφού είναι πολύ πιο εύκολο όταν κάποιος έχει σκύλο να τον σταματήσει κάποιος στη βόλτα και να πιάσει συζήτηση.

4.Ο σκύλος καταλαβαίνει κάποιες ασθένειες. Όσοι είναι ιδιοκτήτες σκύλων, αν τους συμβεί κάτι και αρρωστήσουν μέσω των αισθήσεων τους τα σκυλιά θα το αντιληφθούν άμεσα και αυτό μπορεί πολλές φορές να αποδειχθεί σωτήριο.

5.Τέλος ένας σκύλος, ειδικά μεγαλόσωμος, προσφέρει ασφάλεια και προστασία σε ένα σπίτι, λειτουργεί ως λόγος να μην μπει ληστής σε ένα χώρο και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης αισθάνεται μια παραπάνω ασφάλεια και έξω και μέσα από το σπίτι.