Ποιους φίλους πρέπει να απομακρύνεις από τη ζωή σου;

Η αληθινή φιλία είναι κάτι σπάνιο, και λίγοι είναι οι άνθρωποι που θα έχεις στη ζωή σου και θα σε αγαπούν πραγματικά. Οι πιο πολλοί δυστυχώς, θέλουν να κερδίσουν κάτι από σένα και έχουν σκοπό να σε εκμεταλλευτούν.

pious filous prepei na apomakryneis

Βέβαια δεν στα λέω όλα αυτά για να γίνεις καχύποπτος και να μην έχεις εμπιστοσύνη στους γύρω σου, αλλά αν δεις σε κάποιο φίλο ή σε κάποια φίλη σου τα παρακάτω χαρακτηριστικά, καλύτερα να τον/την απομακρύνεις από τη ζωή σου, γιατί δεν κάνει για σένα.

Θέλει να σου επιβάλλει τη γνώμη του, σε κάθε είδος θέμα, από μια απλή συζήτηση μέχρι που θα βγείτε. Θα φωνάξει κιόλας αν χρειαστεί και βλέπει ότι δεν τον/την ακούς και θες να κάνεις το δικό σου. Έτσι χρησιμοποιεί οποιοδήποτε επιχείρημα του έρθει στο μυαλό  για να σε πείσει.

Επίσης αν μόνο εσύ στέλνεις ή παίρνεις τηλέφωνο ή προτείνεις να βγείτε και ο/η άλλος-η δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να κάνετε κάτι σαν φίλοι, καταλαβαίνεις πιστεύω και συ, πως δεν τον νοιάζει και τόσο η παρέα σου.

Αν το άτομο που θες για φίλο ή φίλη σου, παρατηρείς ότι σε ρίχνει κάθε φορά που είστε μαζί, ψυχολογικά και σου παίρνει την ενέργεια, πάλι δεν είναι καλό σημάδι. Θέλουμε φίλους που θα μας φτιάχνουν τη διάθεση και όχι το ανάποδο.

Τέλος όταν θα του/της μιλήσεις για κάτι ευχάριστο που συμβαίνει στη ζωή σου, είτε στα προσωπικά, είτε στα επαγγελματικά σου, θα σε προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα, θα βρει οπωσδήποτε κάτι αρνητικό να σου πει και δεν θα χαρεί με την ευτυχία σου.