Μήπως είναι υπερβολικά ζηλιάρης το αγόρι σου;

Η ζήλια ως ένα μικρό, πολύ μικρό μάλιστα βαθμό, σύμφωνα με πολλούς δεν είναι κάτι κακό, και ίσα ίσα δείχνει ότι ο άλλος ενδιαφέρεται όντως για σένα.

ziliaris agori

Όμως η υπερβολική ζήλια σε μια σχέση δεν είναι θετικό σημάδι και μπορεί να δημιουργήσει τόσα προβλήματα που είτε φανταζόσουν ποτέ.

Όμως πως θα καταλάβεις,ειδικά στην αρχή μιας σχέσης ότι έχεις να κάνεις με ένα ζηλιάρη αγόρι; Ποια σημάδια θα στο δείξουν;

Υπάρχουν τα αναμενόμενα πράγματα που θα κάνει ένας άντρας και γενικά οποιοσδήποτε ζηλεύει σε μεγάλο βαθμό, δηλαδή να ψάξει το κινητό σου, το προφίλ σου στα social media, και ίσως να σε παρακολουθήσει.

Όλα αυτά βέβαια αντιβαίνουν στην ιδιωτικότητά σου, παραβιάζουν την προσωπική σου ζωή και δεν είναι πρέπει κανονικά να γίνονται από κανέναν. Είναι πάντα προτιμότερο να επιμείνεις με την συζήτηση για να μάθεις κάτι, αν βέβαια έχεις βάσιμες υποψίες ότι κατι υπάρχει, πάρα να προβείς σε τέτοιους τρόπους και μέσα.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και συμπεριφορές από έναν ζηλιάρη, που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές.  Για παράδειγμα θέλει να είστε συνέχεια μαζί, να βγαίνετε μαζί, να κοιμάστε μαζί και έτσι προσπαθεί να σε απομακρύνει σιγά σιγά από τις παρέες σου, ειδικά από τους άντρες φίλους σου αν έχεις, να σου γίνει απαραίτητος, έχοντας σε στα όπα όπα, ενώ στην ουσία προσπαθεί να κρύψει την ζήλια του και κατά συνέπεια την ανασφάλειά του.

Στο ίδιο mood θα σου πει πολύ γρήγορα ” σ΄αγαπώ” και πόσο ερωτευμένος και ξετρελαμένος είναι μαζί σου. Όχι ότι δεν θα νιώθει πράγματα για σένα ή δεν θα σε θέλει, αλλά θα θέλει να το τονίσει όλο αυτό περισσότερο για να σε κάνει να δεθείς συναισθηματικά μαζί του ακόμη και στον πρώτο μήνα. Ένας πολύ ζηλιάρης θα βρει κάθε τρόπο για να σε έχει του χεριού του.

Επίσης μια ακόμη ένδειξη είναι πως σε σχεδόν κάθε καυγά σας, σε απειλεί ότι θα χωρίσετε και πως θα φύγει, μέχρι φυσικά εσύ να μην αντέχεις άλλο την ένταση και να κάνεις κάτι για να λείξει η φασαρία αυτή.

Ακόμα μπορεί να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να νιώσεις τύψεις, πως εσύ φταις που τσακωθήκατε για ακόμη μια φορά.

Τέλος ένας ζηλιάρης σύντροφος όταν θα είστε μαζί έξω θα έχει συνέχεια τον νου του στο ποιος θα γυρίσει, ακόμη και τυχαία να σε κοιτάξει, αλλά και αν εσύ κοιτάς δεξιά κι αριστερά.

Ειδικά αν δει εσένα να κοιτάζεις κάποιον ωραίο θα γίνει χαμός! Οπότε όταν μπλέκεις με τέτοιον άνθρωπο, υπερβολικά κτητικό, αναρωτήσου ποια είναι τα δικά σου όρια και μην τα ανέχεσαι όλα, σε καμία περίπτωση.