Γιατί μας συμβαίνει ότι φοβόμαστε;

Σίγουρα θα έχει συμβεί σε όλους μας,πιο πολύ ή λιγότερο συχνά να μας συμβεί κάτι που φοβόμαστε αρκετά και δεν θέλουμε με τίποτα να το πάθουμε. Αν έχουμε κάτι συνέχεια στο νου μας, κάποια στιγμή , συνήθως,το βλέπουμε να πραγματοποιείται.

giati mas simvainei oti fovomaste

Σε αυτές τις περιπτώσεις λέμε ότι είχαμε τη διαίσθηση πως θα γίνει κάτι άσχημο. Αλλά στην πραγματικότητα ισχύει αυτό ή όχι;

Είναι γεγονός ότι προσελκύουμε θετικά ή αρνητικά πράγματα να μας συμβούν στη ζωή μας, ανάλογα με το αν κάνουμε θετικές ή αρνητικές σκέψεις; Κι αν είναι έτσι, μήπως όταν φοβόμαστε , δηλαδή όταν μελετάμε κάτι το αρνητικό, εν τέλει το φέρνουμε εμείς οι ίδιοι στη ζωή μας;

Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν και οι διάφορες δεισιδαιμονίες και τα ρητά ,όπως “ενός κακού μύρια έπονται” ή “φάε τη γλώσσα σου”. Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε αρνητικές ενέργειες και στο λεγόμενο κακό μάτι. Και ίσως σε αυτούς να μην συμβαίνουν συχνά αρνητικά περιστατικά,αφού δεν τα προσελκύουν με αρνητική ενέργεια.

Αν όμως πιστεύεις σε αυτά καλό είναι να μη σκέφτεσαι και πολύ το τι θα γίνει σε κάθε τομέα της ζωής σου, να έχεις πίστη σε σένα, στον εαυτό σου και να αντικαθιστάς τις αρνητικές σκέψεις με θετικές.

Μη λες ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, να λες θα βάλω τα δυνατά μου. Μη λες ότι δεν σου αξίζει μια ευτυχισμένη σχέση ή μια καλή δουλειά, αλλά ότι σου αξίζει. Σε όλους αξίζει.

Κι όταν φοβάσαι κάτι , εκθέσου στο φόβο αυτόν και ξεπέρασε τον. Είναι ο μόνος τρόπος να το ξορκίσεις. Αν σκεφτείς και το πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά,τότε όντως θα πάνε!

Τέλος επειδή όλα είναι μέσα στη ζωή, τόσο τα αρνητικά,όσο και τα θετικά γεγονότα,μπροστά σε κάτι που δεν θα πάει όπως το θέλατε,μην σας πάρει από κάτω. Δείτε το καλό σε αυτό και βγείτε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο άλλωστε!