Menu

Ομαδικές εργασίες! Τι τύπους φοιτητών θα συναντήσεις

Οι ομαδικές εργασίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σχολής. Όλοι οι φοιτητές καλούμαστε μια τουλάχιστον φορά στα φοιτητικά μας χρόνια να συνεργαστούμε με άλλους συμφοιτητές μας είτε είναι φίλοι μας, είτε γνωστοί, είτε ακόμα και άγνωστοι, ώστε να κάνουμε μια εργασία και να περάσουμε το μάθημα.

omadikes ergasies ti typou foitites tha sinantiseis

Πολλές φορές το ξέρω είναι μια βαρετή διαδικασία και ίσως να μην ταιριάζεις πάντα με τους υπόλοιπους, αλλά πρέπει να γίνει.

Ας δούμε όμως τι τύπους φοιτητών θα συναντήσεις σε αυτές τις ομαδικές εργασίες που θα χρειαστεί να κάνεις!

Ο αρχηγός

Υπάρχει πάντα  ένα άτομο που θα θέλει να είναι «άτυπα» ο αρχηγός, είτε αυτό αρέσει στους άλλους, είτε όχι και να σας καθοδηγεί όλους και να μοιράζει δουλειές.  Βέβαια αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, γιατί θα μπουν όλοι σε μια σειρά. Όμως μπορεί και να προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των μελών – φοιτητών της, πράγμα που θα φανεί σίγουρα και στην εργασία.

Ο φοιτητής  που ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα

Αυτοί οι φοιτητές νιώθουν ότι σου κάνουν την τιμή που έρχονται στην πρώτη συνάντηση . Είναι όμως ξεκάθαροι από την αρχή ότι δεν θα κάνουν τίποτα και το δείχνουν συνέχεια με την στάση τους,  ότι δεν έχουν ιδιαίτερη διάθεση να κάνουν πολλά και δεν τους απασχολεί που θα επιβαρύνουν με παραπάνω φόρτο εργασία τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας.

Το άτομο που όλοι αντιπαθούν

Εδώ σε αυτή την περίπτωση, τα μέλη της ομάδας δεν θέλουν με τίποτα  να εμφανιστεί το συγκεκριμένο άτομο, γιατί το μόνο που κάνει είναι να γκρινιάζει και να εκνευρίζει τους πάντες.

Ο φοιτητής  που προτείνει ιδέες αλλά είναι άχρηστες

Εντάξει, όταν ένα άτομο προσπαθεί δεν θες να τον προσγειώσεις κι απότομα στην πραγματικότητα,  όμως αν λέει συνέχεια βλακείες, πρέπει κάποια στιγμή να μπει και ένα φρένο. Πάντα με ευγένεια εννοείται!

Ο φοιτητής που είναι όλη την ώρα με το κινητό του στο χέρι και δεν το βάζει και αθόρυβο

Πως γίνεται αυτό το άτομο να κάνει δουλειά, και να είναι και στο Facebook όλη την ώρα; Δεν το βάζει επίσης στο αθόρυβο, όταν βρίσκεστε όλοι μαζί για να δουλέψετε την εργασία σας.

Ο φοιτητής που αργοπορεί

Κανονίζει η ομάδα να συναντηθεί μια συγκεκριμένη ώρα και το συγκεκριμένο άτομο, μόνο τότε δεν έρχεται. Λες και το κάνει επίτηδες κάθε φορά και αργεί. Επίσης ι το αστείο είναι ότι έχει την απαίτηση να φύγει νωρίτερα, γιατί έχει κανονίσει.

Ο φοιτητή που είναι μονίμως πολυάσχολος

Όλοι οι  άνθρωποι έχουμε διάφορα πράγματα να κάνουμε καθημερινά, όμως πρέπει να βάζουμε και μερικές προτεραιότητες για τα πράγματα που επείγουν. Εκείνος όμως δεν προλαβαίνει ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με την εργασία.

Leave a Reply

Exit mobile version