Λόγοι που παρακολουθούμε τον πρώην στα social media

Συμβαίνει μετά από μια σχέση να συνεχίζουμε να θέλουμε να μαθαίνουμε νέα του πρώην μας και να βλέπουμε τι κάνει στην ζωή του, μετά από εμάς.

logoi pou parakolouthoume ton prwin sta social media

Όταν έχουμε μάθει και συνηθίσει κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα στην καθημερινή μας ζωή μοιραζόμενοι στιγμές με έναν άνθρωπο, δεν είναι τόσο εύκολο πάντα να αποκοπούμε εντελώς από τις παλιές μας συνήθειες.

Σε πολλές περιπτώσεις χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσουμε τον χωρισμό και ότι ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγο ήταν ο “δικός μας άνθρωπος”, τώρα πια δεν μπορούμε να τον αποκαλούμε έτσι. 

Για να δούμε τώρα γιατί μπορεί να παρακολουθούμε τον πρώην στα social media:

Θέλουμε να τα μαθαίνουμε όλα

Αφού λοιπόν δεν είμαστε παρόν στην ζωή του, ψάχνουμε άλλους τρόπους να μάθουμε τι κάνει και πώς είναι. Καταφεύγουμε λοιπόν στη λύση να τον παρακολουθούμε από τα social media. Εκεί βλέπουμε πώς περνάει, αν φαίνεται χαρούμενος ή όχι, αν βγαίνει και διασκεδάζει και φυσικά θα μάθουμε πότε έχει βρει την επόμενη. Βέβαια αυτά δεν είναι πάντα σίγουρο ότι μπορούμε να τα δούμε, διότι χρειάζεται να έχει δημόσιο το προφίλ του, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είμαστε πλέον φίλοι σε Facebook ή Instagram. Εννοείται ότι βάζουμε και την κολλητή μας φίλη να κάνει τον “ντεντέκτιβ”, γιατί αν μας έχει αποκλείσει εμάς, δεν θα έχει λόγο να σκεφτεί να την  κάνει block κι εκείνη.  

Δεν τον έχουμε ξεπεράσει

Ειδικά αν δεν πήραμε εμείς την απόφαση να χωρίσουμε και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί ακόμη, είναι πιθανόν να μην ξεπεράσουμε τον πρώην μας και τόσο εύκολα. Έτσι παρακολουθώντας τον στα social media, είναι να σαν μας δίνουμε μια παράταση, να συνεχίζουμε να είμαστε με κάποιον τρόπο στην ζωή του και να μαθαίνουμε νέα για εκείνον μέσα από τα stories και τις αναρτήσεις που κάνει.

Αυτή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, γιατί μπορεί να παρερμηνεύσουμε  κάποια φωτογραφία που θα ανεβάσει ή ένα τραγούδι και να πιστεύουμε ότι κι εκείνος δεν μας έχει ξεπεράσει εντελώς. Τρέφοντας όμως ακόμη ελπίδες, για μια σχέση που έχει τελειώσει, μας κρατάει πίσω και μας φθείρει ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Είναι μια ακόμη συνήθεια

Όταν είχαμε σχέση σίγουρα βλέπαμε τι αναρτεί στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, οπότε από ένα σημείο και μετά, μάλλον ήταν και λίγο αυτόματη αυτή η κίνηση που κάναμε, όταν καθόμασταν στον υπολογιστή ή στο κινητό μας και χαζεύαμε. Επειδή η συνήθεια είναι δευτέρα φύση, είναι λογικό να μην μπορούμε από την μια μέρα στην άλλη να σταματήσουμε να μπαίνουμε στο προφίλ του.

Το κάνουμε δηλαδή χωρίς να το σκεφτούμε ιδιαίτερα, πιο πολύ μηχανικά. Όταν όμως θα περάσουν λίγες μέρες από τον χωρισμό μας και καταλάβουμε ποια είναι η νέα πραγματικότητα και ότι δεν χρειάζεται να τον παρακολουθούμε στα κοινωνικά δίκτυα ή να σχολιάζουμε και να κάνουμε like, θα σταματήσουμε να μπαίνουμε κάθε λίγο στον λογαριασμό του.

Η καλύτερη βέβαια τακτική για να ξεπεράσουμε κάποιον είναι να μην έχουμε πολλές επαφές μαζί του ή να τον παρακολουθούμε στα social media. Εμείς οφείλουμε στον εαυτό μας πρώτα απ’όλα να είμαστε καλά, να φτιάξουμε με τον δικό μας τρόπο τη ζωή μας ώστε να μην μένουμε κολλημένες στο παρελθόν.