Συγκατοίκηση δύο φίλων! Οδηγός επιβίωσης

Η συγκατοίκηση γενικά είναι κάτι το ωραίο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

sygkatoikhsh filwn odigos epibiwshs

Καταρχάς έχει μόνιμα μια παρέα στο σπίτι κι όχι οποιαδήποτε παρέα, αλλά μια πολύ καλή σου φίλη ή τον κολλητό σου και βέβαια μπορούν να μείνουν μαζί δύο άτομα αντίθετου φύλου, που όμως είναι χρόνια φίλοι, αν και η αλήθεια είναι πως αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιο σπάνιο.

Έτσι όταν για παράδειγμα θα γυρνάς από την σχολή ή από ένα ραντεβού που δεν πήγε καλά και θα θες να μιλήσεις σε κάποιον δικό σου άνθρωπο και να σε καταλάβει, θα είναι εκεί ο φίλος σου ή η φίλη σου και θα νιώθεις καλύτερα που μοιράστηκες τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου για ότι σε απασχολεί εκείνη την χρονική στιγμή.

Ένας ακόμη λόγος που η συγκατοίκηση με μια φίλη ή έναν φίλο μας είναι μια καλή επιλογή, είναι πως μοιράζεσαι όλα τα έξοδα με έναν άνθρωπο που τον ξέρεις, άρα μπορείς να είσαι ειλικρινής όσο αφορά την οικονομική σου κατάσταση και να πεις μέχρι τι ενοίκιο για παράδειγμα μπορείς να πληρώνεις κι επίσης αν έναν μήνα ξεμείνεις, θα μπορείς να δανειστείς ή να πληρώσεις εκείνος κάποιο έξοδο, δείχνοντάς σου κατανόηση.

Όμως παρά τα ωραία και τα θετικά μιας τέτοιας συγκατοίκησης κι επειδή όπως λέμε «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», πρέπει να ξεκαθαρίσετε εξ’ αρχής κάποια πράγματα, για να πετύχει η συγκατοίκηση σας πραγματικά!

1.Μην περιμένεις ο φίλος σου ή η φίλη σου να συμμαζεύει πάντα τους κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο. Μένεις κι εσύ σε αυτό το σπίτι κι αν είσαι πιο τσαπατσούλης από τον άλλον, σίγουρα δεν φταίει εκείνος,οπότε καλό είναι να γίνεις πιο συνεπής και νοικοκύρης. Δεν είναι εξάλλου «η μαμά σου» για να στα έχει όλα έτοιμα, τακτοποιημένα και καθαρά.

2.Μοιράστε τις μέρες που θα γίνονται κάποιες βασικές δουλειές π.χ. το μαγείρεμα ή ποιος θα κατεβάζει τα σκουπίδια ή ακόμη και το πότε θα πηγαίνετε σούπερ μάρκετ. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό, αλλά αν τηρήσετε ένα είδους πρόγραμμα θα σας διευκολύνει και προσωπικά και τους δύο.

3.Όταν θες να μαζέψεις την παρέα σου στο σπίτι σας είτε απλά για να κάτσετε για καφέ, ταινία ή επιτραπέζια, είτε για να κάνεις πάρτυ, καλό είναι ο-η συγκάτοικός σου να το γνωρίζει νωρίτερα κι επίσης να της-του πεις ότι αν θέλει και μπορεί να κάτσει μαζί σας. Διαφορετικά εφόσον μιλάμε και για δύο φίλους-φίλες θα είναι κι αγενές και μπορεί να σε παρεξηγήσει, που απλά ενημερώνεις για την μάζωξη αλλά χωρίς κάλεσμα.

4.Τέλος μπορείς αν τον-την δεις να μην έχει όρεξη μια μέρα, είτε από κούραση, είτε όχι, αλλά και καλά να είναι, θα μπορούσες να φτιάξεις εσύ πρωινό ή να κεράσεις πρωινό καφεδάκι ή να δείτε μια ταινία ή σειρά που ξέρεις ότι λατρεύει. Είναι σημαντικό εξάλλου να περνάμε ωραία με τους φίλους μας, αλλά και να τους δείχνουμε ότι είναι σημαντικοί για εμάς!