Αυθεντικά αρσενικά, αληθινοί άντρες

Σήμερα ακούμε από παντού, πόσο «πρόβατα» έχουν γίνει οι άντρες, πόσο μαλθακοί, που με δύο λόγια εμείς οι γυναίκες τους κάνουμε ότι θέλουμε!

Βέβαια οι άντρες που συναντάμε πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά αρσενικά, που ήταν αληθινοί άντρες σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

afthentika arsenika xaraktiristika

Όπως και να το σκεφτείς όμως ένας Άντρας έχει άλλη χάρη από κάποιον που δεν έχει ουσιαστικά προσωπικότητα. Οι γυναίκες πλέον έχουμε αρχίσει να χάνουμε την υπομονή μας, από όλους εκείνους τους τύπους που μας πιάνουν συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από κοντά, ούτε μιλιά! Ακόμη και άντρες που ψάχνουν με τους πατροπαράδοτους τρόπους μία γυναίκα,  εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους.

Μπορεί η εξήγηση γύρω από αυτό το «φαινόμενο» να βρίσκεται στην υπερβολική ευκολία και στην μεγάλη ανάπτυξη που σημειώνεται πλέον στη σύγχρονη ζωή. Το ερώτημα είναι βέβαια το εξής: υπάρχει πλέον το αυθεντικό αρσενικό, κι αν ναι, είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί ή δεν χρίζει πλέον της προσοχής μας; Είναι διαθετειμένος να παραμείνει στο παιχνίδι, παρόλο που δεν τον αφορά το φαίνεσθαι;

Ο παλαιάς κοπής άντρας, δεν είναι αυτό που ίσως πιστεύουν μερικές γυναίκες. Ένας δηλαδή πρίγκιπας που θα έρθει με το άσπρο άλογο ή αμάξι! Αυτό είναι μοντέλο, που ανήκει σε πολλούς αιώνες πριν. Ούτε βέβαια είναι ο mister perfect, αντίθετα έχει και αυτός τα ελαττώματα του. Οπότε όλες ο γυναίκες είναι καιρός να σταματήσουμε να πιστεύουμε στους έρωτες που μας προωθούν οι χολιγουντιανές ρομαντικές ταινίες!

Τα χαρακτηριστικά του καθαρόαιμου άντρα είναι ο αυθορμητισμός και κάποιες φορές το γεγονός ότι λειτουργεί με κινητήρια δύναμη του, τον ενθουσιασμό. Δεν τα αναλύει όλα, αλλά πράττει όπως νιώθει, τη στιγμή που νιώθει, χωρίς πολλά πολλά. Επίσης δεν είναι εκείνος που θα συμφωνήσει σε όλα με μία γυναίκα, ούτε θα την καταλάβει στον απόλυτο βαθμό.

Έχει ορισμένες πεποιθήσεις, είναι απόλυτες σε αυτές, δεν δίνει πολλές ευκαιρίες και δεν δέχεται να τον προδώσεις, με τον οποιοδήποτε τρόπο.  Επίσης έχει προκαταλήψεις και είναι πιστός στις παραδόσεις. Δεν θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να γίνει ο δεύτερος άντρας στη ζωή μιας γυναίκας. Ούτε σκορπάει τα κομπλιμέντα του δεξιά και αριστερά.

Έχει αξίες και στάνταρ στη ζωή του, τη δική του ηθική. Οπότε το θέμα είναι θα μπορούσες να ερωτευτείς έναν τέτοιον άντρα και να μπορείς να ζήσεις στο πλευρό του; Είσαι έτοιμη για το «όλα ή τίποτα»;

Αν καταφέρεις να κερδίσεις το μυαλό του, να τον «καυλώσεις» δηλαδή εγκεφαλικά, θα κάνει τα πάντα για να σε διεκδικήσει, είτε εν τέλει τα καταφέρει, είτε όχι.  Σε αυτή την περίπτωση δηλαδή δεν θα ακούσεις ποτέ δικαιολογίες του τύπου: « έχω πολύ δουλειά», «θα βγω με τους φίλους μου σήμερα», « έχω μια υποχρέωση να βγάλω», «μένεις μακριά» ή ακόμη και το «γυναικείο», «έχω πονοκέφαλο»!

Ο Άντρας αυτός, χτυπά το χέρι του στο τραπέζι αν χρειαστεί, δεν σε αφήνει ποτέ μα ποτέ εσύ να πληρώσεις, σου ανοίγει την πόρτα να περάσεις πρώτη, σε κοιτάζει στα μάτια και γενικά θέλει τα πράγματα μεταξύ σας να είναι ξεκάθαρα . Είναι ο άντρας και είσαι η γυναίκα!

Θα δουλεύει για να μην σου λείψει εσένα τίποτα, αν δεν έχει λεφτά δεν θα τον ακούσεις να κλαίγεται, θα τα βγάζει πέρα ακόμη και στα δύσκολα και θα θέλει να κάνει πράγματα μαζί σου, ταξίδι, εκδρομές, σινεμά, φαγητό, παιδιά, γάμο, τα πάντα που έχεις ονειρευτεί από τα απλά και καθημερινά μέχρι κάτι πιο ξεχωριστό!

Επίσης έχει αυτοσεβασμό και για αυτό το λόγο δεν θα σε κοροϊδέψει ποτέ. Όπως σου παρουσιαστεί στην αρχή, την πρώτη φορά, έτσι θα είναι κάθε μέρα και φορά που θα συναντιέστε.

Και θα μου πεις εσύ τώρα. Αυτός ο άντρας που περιγράφεις, που είναι; Άμα σταματήσουμε οι γυναίκες να το παίζουμε ανεξάρτητες και να την πέφτουμε σε όποιο αρσενικό κινείται, ο αυθεντικός άντρας, θα αρχίσει να εμφανίζεται πάλι στο προσκήνιο.

Βέβαια θα ήμουν άδικη αν έλεγα ότι μόνο εμείς φταίμε για την τροπή που έχουν πάρει σήμερα οι σχέσεις. Οι άντρες πλέον κοιτάνε τη πάρτη τους, το σώμα τους, την καριέρα τους και την τσέπη τους, με σκοπό όταν τα φτιάξουν όλα αυτά , να έχουν και την ιδανική γυναίκα δίπλα τους.

Ακόμη μερίδιο ευθύνης για το σύγχρονο μοντέλο άντρα φέρουν και οι μανάδες τους, που τους έχουν κακομάθει από κούνια. Είναι λες και κατά κάποιο τρόπο τους έκαναν να πιστεύουν ότι είναι τέλειοι σε όλα.

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Αν έχεις παρατηρήσει πλέον αν ένας άντρας πληγωθεί από μια γυναίκα, δύσκολα προχωράει στο συναισθηματικό κομμάτι της ζωής του, δύσκολα εμπιστεύεται και δίνει αληθινές ευκαιρίες σε άλλες γυναίκες. Μένει δηλαδή κολλημένος στο παρελθόν, ξεχνώντας ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει είναι μονόδρομος με κατεύθυνση προς τα εμπρός!

Για να της όμως κάποιος Άντρας πρέπει να τα βρει με τον εαυτό του, να « φάει τα χαστούκια του» από την ίδια την ζωή, να αποτύχει για να ξανασηκωθεί. Να χάσει για να κερδίσει. Να χάσει τη σιγουριά που νομίζει ότι έχει σε κάτι. Γιατί ειδικά όταν ένας άντρας γνωρίσει μία σωστή και αληθινή γυναίκα τότε και μόνο τότε δοκιμάζεται πραγματικά!

Οπότε το θέμα είναι εμείς οι γυναίκες να μάθουμε τι θέλουμε , να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις και να αξίζουμε αυτό που θέλουμε. Οι άντρες επίσης γίνετε άντρες με όλη την σημασία της λέξης και διεκδικείστε μας. Αν αφιερώνουμε όλο το χρόνο μας ο καθένας στον εαυτό του και τη δουλειά του, το να βρούμε μετά κάποιον ή κάποια που θα είναι όντως στο πλευρό μας, μοιάζει με όνειρο απατηλό.