5 Περίπατοι στην Αττική που θα λατρέψετε!

Η αρχή έγινε και επιτέλους οι διαδημοτικές μετακινήσεις είναι γεγονός! Τα Σαββατοκύριακά μας απέκτησαν ξανά νόημα και το σώμα μας φωνάζει από τη χαρά του, που θα έχει την ευκαιρία να πάει μερικά μέτρα παραπέρα από τα συνηθισμένα!

peripatoi pou tha latrepsete

Οι επιλογές αυξήθηκαν εκθετικά και το δίλημμα είναι: βουνό ή θάλασσα; Οι φυσιολάτρες θα λατρέψετε τις υπέροχες διαδρομές στον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, και οι υπέρμαχοι της θάλασσας, θα έχετε όλη την παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής για να κάνετε τη βόλτα σας. Οι επιλογές όμως δεν είναι μόνο αυτές.

1.Περίπατος στην Αθήνα.

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, πάντα με γοήτευε! Τα στενάκια του Ψυρρή, η πλατεία στο Μοναστηράκι, ο περίπατος δίπλα στην Αρχαία Αγορά, ο πεζόδρομος που ενώνει το Θησείο με τον Κεραμεικό….και φυσικά η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με τον Άρειο Πάγο και την Ακρόπολη να δεσπόζει επιβλητική! Εννοείται, δεν ξεχνάμε την επιλογή των λόφων Φιλοππάπου – Μουσών, Πνύκας και Νυμφών.

2.Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μια από τις αγαπημένες μας επιλογές, είναι το Ίδρυμα Νιάρχος. Ο συνδυσμός του υγρού στοιχείου με τη φύση που καλύπτει όλη την πίσω μεριά του κτιρίου, είναι εντυπωσιακή! Η βόλτα στο πάρκο του ιδρύματος, είναι μια ανάσα ανανέωσης και διαφυγής από την καθημερινότητα! Η θέα στην κορυφή του πάρκου, αξίζει την ανάβαση!

3.Πρώην Βασιλικά Κτήματα Τατοϊου.

Αν έχετε όρεξη να απομακρυνθείτε λίγο από τη βάση σας, τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοϊου, σας περιμένουν να σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Η περιοχή που στεγαζόταν η πρώην βασιλική οικογένεια, είναι τεράστια και χωρίζεται σε τρία μέρη, το ανακτορικό μέρος, το διοικητικό και το γεωκτηνοτροφικό / οικιστικό μέρος. Ανάμεσα σε άλλα, μπορείτε να δείτε τη βασιλική έπαυλη, τα μαγειρεία, το υπασπιστήριο, το κτίριο προσωπικού, το κτίριο των τηλεπικοινωνιών, το γκαράζ, το φυλάκιο, το διευθυντήριο, το δασονομείο, τις εργοκατοικίες, το βουστάσιο, το ιπποστάσιο, το βουτυροκομείο και το ξενοδοχείο «Τατοϊον». Περιττό να πούμε, πως όλη η περιοχή βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη όαση!

4.Λίμνη Μπελέτσι.

Το ξέρατε πως η Πάρνηθα έχει λίμνη; Η λίμνη Μπελέτσι είναι μια μικρή τεχνητή λίμνη που θα την εντοπίσετε στην ανατολική πλαγιά της Πάρνηθας, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Κατασκευάστηκε το 1972-1975 και πλεον αποτελεί έναν σημαντικό υδροβιότοπο για την περιοχή. Αξίζει να την επισκεφτείτε και να περπατήσετε τον περιμετρικό χωμάτινο δρόμο γύρω από τη λίμνη, που είναι πνιγμένη στο πράσινο!

5.Διομήδειος Βοτανικός Κήπος.

Σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, υπάρχει ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος, τόσο της χώρας μας, όσο και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων! Κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας, θα δείτε φυτά και βότανα με ταμπελίτσες, λιμνούλες και υπέροχα σημεία για ατμοσφαιρικές φωτογραφίες! Μετά τη βόλτα σας, έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε δροσιστικά ροφήματα από το κυλικείο του κήπου.

Έχετε δοκιμάσει κάποιες από αυτές τις διαδρομές;; Ποιες άλλες θα μας προτείνατε να ανακαλύψουμε;;