Πώς να κρατήσεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους

Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι που αξίζει να έχουμε δίπλα μας και νοιάζονται πραγματικά για μας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Πέρα από την οικογένεια μας, οι πιο πολλοί που συναναστρεφόμαστε είναι αυτοί που λέμε ” η παρέα μου” και όχι αληθινοί, ουσιαστικοί φίλοι.

pws na kratiseis tous swstous anthrwpous

Λίγοι άνθρωποι χαίρονται πραγματικά όταν πετυχαίνεις κάτι και λίγοι θα σου σταθούν στα δύσκολα. Οι πιο πολλοί που γνωρίζεις είναι εκεί για να περνάνε απλώς καλά, να  βγαίνετε και να πίνετε όλοι μαζί και για ότι σε χρειάζονται, από δουλειά, σχολή, εξεταστική και οτιδήποτε άλλο να ξέρουν ότι εσύ δεν θα τους αρνηθείς την βοήθεια σου.

Οπότε με αυτά τα δεδομένα καλό είναι να είμαστε επιλεκτικοί και να μη κάνουμε λάθος παρέες, επειδή μπορεί να φοβόμαστε τη μοναξιά. Καμιά φορά η μοναξιά που νιώθει κάποιος όταν είναι με πολλά ακόμη άτομα που δεν νοιάζονται και δεν τον αγαπάνε, είναι πιο δύσκολη και χειρότερη από την κλασσική μοναξιά.

Πώς λοιπόν θα διαλέξεις τους σωστούς ανθρώπους;

1.Κάνε μια λίστα με δραστηριότητες που θα ήθελες να δοκιμάσεις ή που πραγματικά σε γεμίζουν. Για παράδειγμα γυμναστήριο, γιόγκα, χορός, ζωγραφική, φωτογραφία, ταξίδια, ταινίες.

Έπειτα ξεκίνα να τα κάνεις χωρίς να περιμένεις αναγκαστικά αν θα βρεις κάποια παρέα και χωρίς βέβαια να παρακαλάς τις φίλες ή τους φίλους σου να έρθουν μαζί σου. Εξάλλου όλα αυτά τα χόμπι είναι τέλειες ευκαιρίες για να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις άτομα που μπορεί να ταιριάξεις πολύ καλύτερα.

2.Μη λες σε όλους ναι. Δεν γίνεται να είσαι μονίμως εκεί για όλους τους φίλους και γνωστούς σου με το που θα σε πάρουν τηλέφωνο και θα σου ζητήσουν μια χάρη, ενώ αυτοί δεν κάνουν το ίδιο για σένα. Ούτε γίνεται κάποια-ος που τον βοηθάς, τον στηρίζεις και τον νοιάζεσαι να εξαφανίζεται και μετά να έρχεται σε σένα λες και δεν συνέβη τίποτα.

3.Κράτα την ευτυχία σου για σένα. Μπορεί να το έχεις ακούσει και συ. Όσοι λιγότεροι ξέρουν την ευτυχία σου, τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει. Πες με προληπτική αλλά πιστεύω πολύ πώς δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε η ζήλια είναι σε μεγάλο βαθμό. Οπότε δεν χρειάζεται να διατυμπανίζεις τα προσωπικά σου παντού.

4.Πες “ευχαριστώ”για όσα έχεις. Σίγουρα μπορεί να σου λείπουν κάποια πράγματα από τη ζωή σου ,υλικά και μη, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι για αυτά που έχουμε σήμερα ώστε να συνεχίσουμε και αύριο να τα έχουμε. Ειδικά όσοι έχουμε την υγεία μας, πιστέψτε με είμαστε ικανοί για τα πάντα.