Αιτίες χωρισμού σε μια σχέση

Για να κρατήσει μια σχέση θέλει πολύ προσπάθεια, να μπούνε τα σωστά θεμέλια και φυσικά να υπάρχει σεβασμός, επικοινωνία και ειλικρίνεια στο ζευγάρι.  Θέλει χρόνο και να επενδύσουμε ο ένας στον άλλον, να ακούμε τα πραγματικά θέλω και τις ανάγκες του.

aities xwrismou se mia sxesh

Να υπολογίζουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχει, να κάνουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Όταν θες πραγματικά τον άλλον και θες να είσαι μαζί του, πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι κι όχι γιατί “πρέπει”, αλλά γιατί το αισθάνεσαι. 

Μια σχέση χρειάζεται πίστη, να είσαι εκεί για τον άλλον και να υπάρχει υπευθυνότητα,χωρίς .όμως να παραμελούμε τους εαυτούς μας. Ίσως αυτά να σου φαίνονται πολύ ιδανικά και σχεδόν ακατόρθωτα να συμβούν σε μια ερωτική σχέση, αλλά δεν είναι. Όλα βρίσκονται στο χέρι μας κι αν θέλουμε μια αληθινή σχέση, με όλα τα παραπάνω συστατικά είναι στην δική μας ευχέρεια, τουλάχιστον κατά το ήμισυ να την πετύχουμε και βέβαια να την κρατήσουμε.

Ακόμη και στην εποχή μας, όπου οι “πειρασμοί” από τις σύγχρονες δουλειές αλλά και τα social media είναι πολλοί, ότι είναι αληθινό και καλά δουλεμένο δεν θα χαλάσει.

Αρκεί να ξέρουμε τόσο το ποιοι είμαστε εμείς, όσο και το ποιον άνθρωπο έχουμε απέναντί μας. Έτσι δεν θα χάνουμε χρόνο άσκοπα.  Αν ξέρεις λοιπόν τι θες και τι νιώθεις για τον σύντροφό σου, φτάνει να μην βάζεις στην σχέση σου έμμεσα ή άμεσα τρίτα άτομα (π.χ. γονείς ή φίλους), να μην επηρεάζεσαι από τι συμβαίνει σε άλλες σχέσεις και να μην ξεχνάς ποιον έχεις δίπλα σου, τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα.