Τύποι φοιτητών στα online μαθήματα

Πλεόν τα μαθήματα στις σχολές γίνονται τον τελευταίο χρόνο μόνο με online παραδόσεις, έχοντας ξεχάσει οι φοιτητές τι σημαίνει «πηγαίνω για μάθημα» και τι είναι το αμφιθέατρο. Η όλη φοιτητική ζωή έχει αλλάξει εντελώς και είναι δύσκολη η προσαρμογή σε αυτές τις νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

online mathimata foitites

Στην αρχή μπορεί λίγο πολύ οι φοιτητές να χάρηκαν που θα έχαναν μερικά μαθήματα, αλλά σίγουρα όσο περνάει ο καιρός και πρέπει να παρακολουθούν από τις οθόνες των υπολογιστών τους τις παραδόσεις και να εξετάζονται, ολο αυτό τους έχει κουράσει.

Οι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι σημαίνει φοιτώ σε μια σχολή και οι πιο παλιοί έχουν χάσει την ανεμελιά που είχαν και δεν βλέπουν τους συμφοιτητές τους, όπως παλιά. Οι μόνες συναντήσεις είναι οι διαδικτυακές, όπου και σε αυτές κάποιοι από τους φοιτητές καταφέρνουν να ξεχωρίζουν μέσα από την «παρουσία» τους:

Αυτός που κοιμάται πάντα

Είναι ο φοιτητής που μπορεί να έχει βάλει 100 ξυπνητήρια να χτυπάνε για να καταφέρει, σηκώνεται από το κρεβάτι του ένα λεπτό πριν αρχίσει η διάλεξη και αφού μπει στο online μάθημα και φαίνεται ενεργός, εννοείται πέφτει να κοιμηθεί ξανά.

Αυτός που τους σώζει όλους

Πάντα υπάρχει ένας φοιτητής εκεί στην online αίθουσα που έχει «διοριστεί» από μόνος του, οικειοθελώς, ως εκπρόσωπος της τάξης και απαντάσει σε κάθε έρωτηση του καθηγητή αν τον ακούμε κι αν φαίνονται οι διαφάνειες.

Αυτός που απουσιάζει πάντα

Ή αλλιώς ο φοιτητής φάντασμα που ποτέ δεν τον είδαμε συνδεδεμένο σε κάποιο μάθημα και δεν ξέρουμε τι κάνει στην ζωή του. Μάλλον θα σκέφτεται ότι θα μπει στο επόμενο μάθημα, αλλά πάντα κάτι θα του τυχαίνει, όπως ας πούμε, να τον πάρει ο ύπνος, άλλα δέκα λεπτά. Μάλλον είναι ακόμη πιο εύκολο τελικά να χάνει κάποιος μια παράδοση από το σπίτι, παρά στο πραγματικό και διαζώσης πανεπιστήμιο.

Αυτός που αφήνει το μικρόφωνο πάντα ανοιχτό

Σίγουρα θα σας έχει τύχει κι εσάς να ακούτε τα πάντα από τον φοιτητή που ξεχνάει το μικρόφωνο ανοιχτό εν ώρα παράδοσης.Κάποιοι βέβαια μπορεί και να το αφήσουν επίτηδες, ώστε να πούνε κάποια «εξυπνάδα», θέλοντας να κάνουν τους υπόλοιπους να γελάσουν. Όμως δεν είναι και τόσο ωραίο και καλύτερα να μην γίνονται τέτοια πράγματα, γιατί υπάρχουν και φοιτητές που θέλουν όντως να ακούσουν το μάθημα.