Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;

Ο έρωτας, όπως κι η αγάπη, είναι δύσκολη και «μεγάλη» λέξη για να την πει κανείς και να την εννοεί πραγματικά και απόλυτα.

yparxei erwtas me tin prwth matia

Σίγουρα επίσης, δεν γίνεται να ερωτευτούμε πολλές φορές στη ζωή μας, ούτε και κάθε μέρα. Όμως πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, συμβαίνει να μπερδεύουν τον έρωτα με το πάθος ή τον ενθουσιασμό. Μπορεί μεν να περικλείονται αυτά τα δύο στην έννοια του «έρωτα», αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς.

Ενθουσιασμό για παράδειγμα μπορείς να νιώσεις πολύ εύκολα και γρήγορα για έναν άνθρωπο, αλλά σου περνάει στις περισσότερες περιπτώσεις εξίσου γρήγορα, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι μετά και να νομίζεις ότι δεν θα ερωτευτείς ποτέ για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Ας εστιάσουμε όμως στον έρωτα, αφού για αυτόν θέλουμε να μιλήσουμε! Καταρχάς «τι είναι έρωτας» θα αναρωτηθεί κάποιος.

Ο έρωτας θεωρώ για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά είναι και κάτι άλλο και σίγουρα ο καθένας μας μπορεί να τον εκδηλώσει με διαφορετικό τρόπο. Κατά μα γενική σκοπιά όμως ο έρωτας είναι να θες πολύ τον άλλον, να τον σκέφτεσαι συνέχεια, να σε κάνει χαρούμενο, να σε γεμίζει σαν άνθρωπο, να θες να τον φιλήσεις, να τον αγκαλιάσεις, να τον νιώσεις δίπλα σου. Επίσης για πολλούς ταυτίζεται με τον θαυμασμό και με το γεγονός ότι όταν είσαι μαζί με τον άνθρωπο που τρέφεις αυτό το συναίσθημα του έρωτα ο χρόνος είναι σαν να παγώνει κάποιες φορές. Ακόμη τον κοιτάς και σε κοιτάει στα μάτια και λιώνει ο ένας για τον άλλον.

Έτσι βλέπουμε πως ο έρωτας έχει πολλές εκφάνσεις, σε άλλους συμβαίνει πιο γρήγορα , ενώ άλλοι θέλουν τον χρόνο τους για να ερωτευτούν και τέλος δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα. Κατά μέσο όρο λέγεται ότι κρατάει για δύο χρόνια, αλλά υπάρχει και η άποψη ότι μπορεί να έρχεται και να φεύγει ανά διαστήματα, στα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, τους ενώνουν πολλά και «δουλεύουν» και οι δύο την σχέση τους.

Όμως ο έρωτας με την πρώτη ματιά, ο ακαριαίος υπάρχει; Κι αν ναι πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τον έχουμε νιώσει και δεν είναι απλά ενθουσιασμός;

Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι δύσκολο να σου τύχει, έστω και μια φορά στη ζωή σου και είναι ακόμη πιο δύσκολο να είναι αμοιβαίος. Βέβαια αυτό συμβαίνει γενικότερα με τον έρωτα και ναι μεν μπορεί να πληγωνόμαστε για αυτόν τον λόγο, αλλά όταν θα νιώσουμε το αμοιβαίο, θα αξίζει 1000 φορές παραπάνω.

Τώρα για να είσαι σίγουρος ότι την πάτησες με τον μικρό φτερωτό θεό και δεν είναι της φαντασίας σου, θα χρειαστεί λίγος χρόνος πιστεύω. Βέβαια από την αρχή θα έχεις κάποια σημάδια, όπως ότι μόλις τον είδες ή την είδες σου έκανε «κλικ», ταράχτηκες, τον ή την σκέφτεσαι όλη μέρα και θες να ξαναβρεθείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όσο περνάνε και οι μέρες σιγουρεύεσαι όλο και πιο πολύ πως τον ή την έχεις ερωτευτεί κι αν δεν είσαι σίγουρος-η για τα συναισθήματα του «έρωτα» σου, αυτό σίγουρα θα σου δημιουργήσει κάποια μικρή φοβία για το αν θα ξαναβρεθείτε και τι θα γίνει γενικότερα. Εγώ μόνο ένα έχω να σου πω πάντως. Ο έρωτας είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, οπότε ότι κι αν γίνει ζήσε το, ζήσε την κάθε στιγμή κι ότι είναι να έρθει, θα έρθει!

*Ερωτευτείτε, γιατί χανόμαστε*