Πώς τα social media επηρεάζουν αρνητικά την σχέση σου;

Τα social media έχουν ευτυχώς ή δυστυχώς σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των νέων ανθρώπων και μπορεί να επηρρεάσουν και μία σχέση.

Ξοδεύουμε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του smartphone μας, ή του laptop/tablet μας, κοινοποιώντας στους διαδικτυακούς μας φίλους, φωτογραφίες από την προσωπική μας ζωή, τραγούδια που εκφράζουν την δεδομένη στιγμή, την συναισθηματική μας κατάσταση και βέβαια μας δίνεται η ευκαιρία να “κατασκοπεύσουμε” την ζωή των άλλων.

pws ta social media ephreazoun th sxesh sou

Αφού λοιπόν έχουμε τόση ανάγκη πλέον το facebook και το instagram, και δεν γίνεται να μην ασχοληθούμε μαζί τους για παραπάνω από λίγη ώρα, μπορεί μερικά και για λεπτά, είναι λογική απόρροια ότι μας επηρεάζουν τόσο στη προσωπική μας ζωή, όσο και στην επαγγελματική-φοιτητική ζωή.

Ας δούμε όμως πώς τα δημοφιλή αυτά social media, επηρεάζουν αρνητικά την σχέση σου, ακόμη κι αν σου φαίνεται δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο.

1.Ζηλεύεις τα άλλα ζευγάρια

Βλέποντας τις αναρτήσεις από κοπέλες ή αγόρια (αλλά συνήθως ισχύει το πρώτο), που βρίσκονται σε σχέση, να περνάνε ή έστω να δείχνουν ότι περνάνε καταπληκτικά, ειδικά αν είσαι single, κάποια στιγμή θα σε επισκεφτεί το πράσινο τερατάκι της ζήλιας. Θα αρχίσεις να σκέφτεσαι γιατί εσύ δεν έχεις κάποιον να πας διακοπές, να σου αγοράσει δώρα, να σε πάρει αγκαλιά; Κι αν έχεις και είναι κατά της έκθεσης των προσωπικών σας στιγμών στο instagram, και δεν θέλει να ανεβάζετε κάθε τρεις και λίγο story, μπορεί να του αρχίσεις και την γκρίνια.

2.Αλλαγή relationship status

Πλέον όταν κάνεις μια νέα σχέση, θες ακόμη και την ίδια μέρα να αλλάξεις την προσωπική σου κατάσταση από “ελεύθερος-η” και να το βάλεις “σε σχέση”. Κι αν το το αγόρι σου ή η κοπέλα σου αρνείται να κάνει το ίδιο,αρχίζεις να έχεις αμφιβολίες και δεν καταλαβαίνεις γιατί μπορεί να επιμένει και να μην θέλει. Εδώ το μόνο δίκιο βέβαια που μπορώ να σου δώσω είναι αν κάνει δημοσιεύσεις και check in με παρέα,αλλά εσύ ακόμη και μετά από κάποιο καιρό που είστε μαζί, είναι σαν να μην υπάρχεις.

3.Τσεκάρεις τα πάντα στο άλλο προφίλ

Αφού είναι όλα ανοιχτά στο προφίλ κάποιου στο facebook και το instagram, κάποια στιγμή ίσως σου μπει η ιδέα να αρχίσεις να βλέπεις ποιες ή ποιοι κάνουν like στο αγόρι σου ή την κοπέλα σου, και τι σχόλια παίζουν γενικά. Οπότε με το που θα δεις κάτι το λιγάκι ύποπτο, αρχίζεις τα σενάρια, για το τι κρύβεται από πίσω από όλα αυτά. Βέβαια δεν μπορείς να πεις και τίποτα και να ζητήσεις τον λόγο για τα like που κάνει σε άλλες ή άλλους.

4.Χωρισμός = block

Όταν έρθει η ώρα του χωρισμού σε ένα ζευγάρι, πλέον πατάς διαγραφή σε κάθε φωτογραφία σας ή αφαιρείς την ετικέτα στο προφίλ του/της πρώην, πατάς και διαγραφή από την λίστα των φίλων σου και αν ο χωρισμός δεν ήταν και ο πιο εύκολος ή ομαλός, με ένα block έχεις καθαρίσει. Είναι λες και δεν γνωριστήκατε ποτέ και δεν είχατε τίποτα το σημαντικό, έστω και για λίγο. Δεν βλέπεις τι κάνει και έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο.