Διαδικτυακό Συνέδριο PharmaSpace

Η ομάδα μας φέτος έρχεται να πραγματοποιήσει μια νέα ιδέα, μέσω μιας πρωτότυπης και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δράσης, ενός διαδικτυακού συνεδρίου, τον ερχόμενο Μάιο (7-9/5), με τίτλο PharmaSpace.

diadiktyako synedrio pharmaspace

Είναι μία εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα προάγει τη διεπιστημονικότητα, με επίκεντρο τη Φαρμακευτική και τη Διαστημική, και με θεματολογία που πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Θα φέρει σε επαφή τους φοιτητές με μέλη από διάφορους επιστημονικούς χώρους, θα θέσει τα θεμέλια για ανταλλαγές ιδεών και συνεργασίες και θα εμπνεύσει νέους ερευνητικούς προσανατολισμούς. 

To PharmaSpace υποστηρίζεται επίσημα από το τμήματα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και από την European Pharmaceutical Students’ Association – EPSA, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος – ΕΛΚΕΔ, καθώς κα. Επιστημονικός Υπεύθυνος του συνεδρίου είναι ο Δρ Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας, αντιπρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και Γενικός Γραμματέας του Federation of the European Pharmacological Societies (EPHAR), ο οποίος εγγυάται την αρτιότητα στην οργάνωση και στο επιστημονικό περιεχόμενο του συνεδρίου. 

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει: Space Science, Space Medicine and Pathology, Drugs in Space, Space Biopharmacy and Pharmacokinetics, Space Toxicology, Space Nutrition, Bioethics of Bioastronautics, Applications on Earth, Διεπιστημονική Στρογγυλή Τράπεζα για συζήτηση πάνω στο μέλλον της φαρμακευτικής και της ιατρικής στο διάστημα, συζήτηση για την πρόοδο της Διαστημικής Επιστήμης καθώς και στοχασμός – συζήτηση πάνω στις προηγούμενες ομιλίες. 

Στο PharmaSpace προσκαλούνται διακεκριμένα πρόσωπα των Θετικών Επιστημών και των Επιστημών Υγείας και πιο συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ από Τμήματα Φαρμακευτικής, Ιατρικής και Φυσικής, διεθνούς εμβέλειας Έλληνες Αστροφυσικοί, ομιλητές από την ESA και τη NASA και από το ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. 

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να κατανοήσουν την αξία της διεπιστημονικότητας καθώς και να εμπνευστούν μέσω της παρουσίασης νέων επιστημονικών εξελίξεων αλλά και μέσω της γνωριμίας τους με επιστήμονες που ασχολούνται με τους συγκεκριμένους τομείς. Ευελπιστούμε τα ερεθίσματα αυτά να οδηγήσουν σε ανταλλαγή σπουδαίων ιδεών και να χτίσουν τα θεμέλια για τη διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των δύο τομέων στην Ελλαδα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom Webinars. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε το πρώτο βήμα για την εγγραφή σας εδώ. Εκ της οργανωτικής επιτροπής του PharmaSpace.