Σημάδια ότι έχεις εξαντληθεί από τα ραντεβού

Πιθανότατα έχεις ακούσει για «εξάντληση» ως αποτέλεσμα της υπερβολικής εργασίας, αλλά ήξερες ότι θα μπορούσες διανοητικά να υπερβείς τον εαυτό σου κι από τα πολλά ραντεβού.

simadia oti exeis exantlithei apo ta rantevou

Είναι αλήθεια: Η υπερκόπωση δεν είναι αποκλειστική συνέπεια της επαγγελματικής κούρασης, αλλά μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε υπερβολική συναισθηματική κόπωση – και αυτό περιλαμβάνει τα πολλά και λανθασμένα ραντεβού. Υπάρχουν τρόποι για να δεις αν έχει εξαντληθεί από τα ερωτικά ραντεβού και να κάνεις ένα διάλειμμα.

Υπάρχουν ελεύθερες γυναίκες που βγαίνουν ξανά και ξανά για να αυξήσουν τις πιθανότητες να βρούνε τον κατάλληλο σύντροφο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να είναι κουρασμένες συναισθηματικά και ψυχολογικά, για να ξεκινήσουν την προσπάθεια ξανά.

Βέβαια προφανώς δεν χρειάζεται να βγεις 100 ραντεβού για να βρεις κάποιον που θα σε ενδιαφέρει ή θα σου κάνει το κλικ. Μετά από κάποιο σημείο, τα ραντεβού θα τα βλέπεις σαν δουλειά κι αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι καλό. Εάν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτές τις περιγραφές, δες παρακάτω τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από το dating.

Αρχίζεις να χάνεις την ελπίδα

Αν βρεθείς απογοητευμένη από τα ραντεβού που δεν έχεις κάνει, μιλάω δηλαδή για τις περιπτώσεις που το πρώτο ραντεβού δεν πήγε καλά και δεν συνεχίστηκε η γνωριμία, ακόμη κι αν εσύ το ήθελες, τότε αυτό είναι πιθανώς ένα σημάδι για να κάνεις ένα διάλειμμα.

Η απώλεια της ελπίδας είναι το πρώτο σημάδι ότι δεν βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο των σχέσεων και γνωριμιών γιατί μπορεί να πιστεύεις πιθανότατα ότι θα μείνεις μόνη σου ή ανύπαντρη ή ότι δεν θα ξαναβρείς την αγάπη ξανά. Για αυτό χρειάζεσαι ένα διάλειμμα, να τα βρεις με τον εαυτό σου, να ασχοληθείς με τα πράγματα που αγαπάς και να χαλαρώσεις.

Επηρεάζει την ψυχική σου υγεία

Ακόμα κι αν δεν έχεις χάσει απαραίτητα την ελπίδα, εάν αισθάνεσαι ιδιαίτερα απαισιόδοξη ή ανυπόμονη για να συναντήσεις κάποιον νέο, μπορεί να είναι καιρός για ένα διάλειμμα. Όταν είσαι αρνητική είναι πιο δύσκολο να πάει θετικά ένα ραντεβού. Εάν η εμπειρία γνωριμιών σου προκαλεί άσκοπο άγχος ή επηρεάζει την ψυχική σου υγεία, είναι σίγουρα ώρα για break

Δεν φροντίζεις τον εαυτό σου

Εάν είσαι τόσο προσηλωμένη στα ραντεβού, πιθανόν να παραμελείς τον εαυτό σου ή τις φίλες σου. Τα άτομα που ψάχνουν εντατικά για μια νέα σχέση μπορεί να ξοδεύουν παραπάνω χρόνο στο να γνωρίσουν τον κατάλληλο σύντροφο. Οφείλεις σε εσένα να αναγνωρίσεις ότι είσαι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα κι όχι ένα μισό, που ψάχνει ένα ακόμη μισό, για να ολοκληρωθεί. Θυμήσου λοιπόν να φροντίζεις τον εαυτό σου είτε είσαι μόνη, είτε σε σχέση.