Σημάδια ότι βρίσκεσαι λίγο πριν τον χωρισμό

Κάθε σχέση αργά ή γρήγορα κάνει τον κύκλο της, με κάποιες να περνάνε στην επόμενη φάση, είτε αυτό λέγεται συγκατοίκηση, είτε αρραβώνας, γάμος ή παιδί, είτε χωρισμός.

simadia oti vriskesai prin ton xwrismo

Όταν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη ζωή μας, συνήθως το διαισθανόμαστε, αλλά μερικές φορές μπορεί να εθελοτυφλούμε και να αφήνουμε μια κατάσταση (μάλλον αρνητική) να διαιωνίζεται αιωνίως. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν έναν επικείμενο χωρισμό σε μια ερωτική σχέση ή αλλιώς πότε έχεις χωρίσει και δεν το ξέρεις;

Από δω, ο συγκάτοικός μου

Ειδικά σε μια σχέση όταν παίζει και συγκατοίκηση, μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρα κάποια σημάδια χωρισμού που έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση των δύο συντρόφων. Όταν λοιπόν το αγόρι σου μετατρέπεται σε έναν απλό συγκάτοικο, όπου δεν υπάρχει όρεξη και ιδιαίτερη επιθυμία για σεξ, αγκαλιές, φιλιά, κάποιο πρόβλημα υποθάλπει σίγουρα. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε δύο λύσεις. Ή σας έχει φάει η ρουτίνα, η καραντίνα, το άγχος και με λίγη καλή θέληση και προσπάθεια των δύο σας, η φλόγα θα ανάψει ξανά ή δεν υπάρχει καμία σπιθαμή μεταξύ σας, σε φιλάει και δεν νιώθεις πάθος ή τίποτα άλλο. Εδώ θέλω να σου πω ότι πιστεύω, πώς ένα καλό σεξ μπορεί να σώσει μια σχέση, αλλά σκέτη η επικοινωνία και το ενδιαφέρον, ειδικά στους νέους, δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει και πολλά.

Νεύρα και πάλι νεύρα

Αν σου σπάει τα νεύρα με το παραμικρό,ακόμη κι αν σου πει “τι κάνεις” ή “καλημέρα”, καταλαβαίνεις κι εσύ ότι αυτό δεν είναι πολύ φυσιολογικό. Οπότε μάλλον η παρουσία του συντρόφου σου δεν είναι κάτι το τόσο ευχάριστο πλέον και είσαι σε μια σχέση για να είσαι και επειδή σου έχει γίνει συνήθεια. Υποσυνείδητα μπορεί να  σκέφτεσαι ότι αν χωρίσεις θα ξεβολευτείς, ότι δεν θέλεις να ξαναβγείς στον κόσμο των ραντεβού κι άλλες παρόμοιες σκέψεις-ανησυχίες.

Περνάς και μόνη σου καλά

Ένα ακόμη στάνταρ θα έλεγα σημάδι ότι βρίσκεσαι πριν τον χωρισμό, είναι όταν περνάς μόνη καλά, πολύ καλύτερα, για την ακρίβεια.Απολαμβάνεις τον χρόνο που έχεις για τον εαυτό σου, το self care, τις ταινίες, το διάβασμα, ό,τι γενικά σε ευχαριστεί και προτιμάς να βρεθείς με μια φίλη σου, παρά με το αγόρι σου!

Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε ένα ή παραπάνω από τα σημάδια που διάβασες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χωρίσεις, αύριο! Το θέμα είναι να προβληματιστείς γιατί διάβασες αυτό το άρθρο, γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει κάτι από όλα αυτά στην σχέση σου και με βάση τα συναισθήματα που έχεις για τον σύντροφο σου, να συζητήσεις μαζί του, για να βρεθεί η ιδανική για εσάς λύση. 

Φιλική συμβουλή:  Μην μένεις σε μια σχέση επειδή φοβάσαι ότι θα μείνεις μόνη σου ή επειδή “λυπάσαι” τον άλλον