Πως να πείτε σε κάποιον να βγείτε χωρίς να καρφωθείτε ότι τον γουστάρετε (Μέρος Α’)

Έχει παρατηρηθεί πως όταν γουστάρουμε κάποιον πολύ είμαστε ανίκανοι να σκεφτούμε έναν ώριμο τρόπο προσέγγισης. Συνήθως επικαλούμαστε τη γνωστή δικαιολογία, “αν θέλει, θα στείλει πρώτος”.

Έλα μου όμως που ο άλλος είτε δεν μας έχει προσέξει, είτε έχει άλλο στόχο, είτε ντρέπεται να μας στείλει ή απλά φοβάται την απόρριψη. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ένας πρώτος καφές είναι κυρίως αφορμή για γνωριμία και όχι απαραίτητα κάτι που θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε σχέση.

pws na peite se kapoion na vgeite

Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο, για οποίον αποφασίσει να το κάνει. Γνωρίζοντας το fb και το κινητό του άλλου τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μπορείς να ξεκινήσεις μια πολύ χαλαρή συζήτηση με αφορμή ένα γεγονός, μια εικόνα, ένα τραγούδι ή κάτι που σου θύμισε τον παραλήπτη του μηνύματος. Αν σου απαντήσει και είναι μονολεκτικός…τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά… Αν πάλι είναι ομιλητικός και ευχάριστος, μπορείς να του προτείνεις να έρθει σε ένα event που θες να πας και ξέρεις οτι είναι του στυλ του. Το να βγείτε οι δυο σας ίσως φαντάζει τρομακτικό σκεπτόμενοι τις αμήχανες σιωπές. Αν είναι γνωστός της παρέας σου, μπορείς να κανονίσεις με την παρέα σου να βγείτε και να του προτείνεις να περάσει.

Συνήθως, μπορείς να καταλάβεις αν ο άλλος ενδιαφέρεται για εσένα . Αν βρίσκει αφορμές να σου μιλάει, αν ψάχνει ευκαιρίες να βγείτε, αν είναι παιχνιδιάρης και γενικά σε πειράζει, αν σου κάνει κομπλιμέντα κτλ.

—–

Διαβάστε το δεύτερο μέρος ΕΔΩ.