Εξεταστική εξ’αποστάσεως! Πώς να επιβιώσεις

Η εξεταστική είναι μια γενικά δύσκολη περίοδος από μόνη της, πόσο μάλλον όταν γίνεται εξ’αποστάσεως.

Μπορεί από την μία να βρίσκεσαι στην άνεση του σπιτιού σου, την ώρα της online εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος, αλλά η ψυχολογία σου, λογικά δεν θα είναι η ίδια, με το όταν δίναμε δια ζώσης εξετάσεις. Πώς λοιπόν θα επιβιώσεις στην εξεταστική  εξ’αποστάσεως;

Το πιο σημαντικό πάνω από όλα είναι η οργάνωση!

Όταν έχεις ένα τακτοποιημένο δωμάτιο, γραφείο και το έχεις φτιάξει όπως εσύ θέλεις, ώστε να σε εμπνέει, τότε θυμήσου με, έχεις κάνει την μισή δουλειά για το διάβασμα και δεν το ξέρεις. Με ένα καθαρό χώρο, στον οποίο θα έχεις αυτά που χρειάζεσαι, από γραφική ύλη μέχρι κάτι να φας, νερό και καφεδάκι, κάθεσαι και ξεκινάς το διάβασμα. Αν μάλιστα είναι η πρώτη σου εξεταστική, μπορεί να σου είναι λίγο πιο εύκολη η διαδικασία, γιατί δεν έχεις μάθει να δίνει μαθήματα από την σχολή σου, οπότε κατευθείαν δημιουργείς την συνήθεια, να διαβάζεις και να εξετάζεσαι από το σπιτάκι σου.

Δεύτερο βήμα είναι να ελέγξεις ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Κάμερα, μικρόφωνο, ακουστικά, ηχεία,πληκτρολόγιο, όλα στη θέση τους και έτοιμα για την μεγάλη ώρα της εξέτασης. Αφού τα έχεις δει όλα αυτά, τότε ανοίγεις το μικρόφωνο, όταν σου ζητηθεί εσένα και γενικά φρόντισε να έχεις συγκέντρωση και ησυχία. Το κινητό βέβαια, να είναι κλειστό ή αθόρυβο!

Τρίτο βήμα που πάλι καλό είναι να μην το παραλείψεις, είναι να δεις ξανά τις απαντήσεις σου πριν πατήσεις το enter και στείλεις τις τελικές απαντήσεις. Αν στείλεις αυτά που συμπλήρωσες, μετά δεν υπάρχει γυρισμός και δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αν θέλεις να ξαναπεράσεις το τεστ σου. 

Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να έχεις άγχος ούτε γενικά, ούτε σε περίπτωση που κολλήσει το σύστημα, λόγω προβλήματος στον υπολογιστή σου ή στο ίντερνετ. Θέλει απλά ψυχραιμία και σίγουρα οι καθηγητές έχουν στο νου τους ότι είναι πιθανό να γίνει αυτό και θα σε βοηθήσουν.